Expert: Chiar dacă bucătarul tuşeşte sau strănută direct pe mâncarea ta, nu vei lua coronavirus de la mâncare

  • Nu există niciun caz raportat în lume despre persoane care ar fi luat coronavirus din alimentele pe care le-a mâncat
  • Chiar dacă cineva care are COVID-19 strănută sau tuşeşte pe alimente, nu vei lua coronavirus, potrivit specialiştilor
  • Experţii spun că virusul este răspândit în primul rând de la o persoană la alta
  • Pentru a înlătura orice pericol, spălă-te pe mâini după ce ai atins ambalajul alimentelor livrate, înainte de a te bucura de ele
8642 afișări
Imaginea articolului Expert: Chiar dacă bucătarul tuşeşte sau strănută direct pe mâncarea ta, nu vei lua coronavirus de la mâncare

Chiar dacă bucătarul tuşeşte sau strănută direct pe mâncarea ta, nu vei lua coronavirus

Dacă te bazezi pe mâncarea comandată de la restaurant cât timp stai în auto-izolare, îţi poţi lua măcar această grijă de pe suflet: este imposibil să iei coronavirusul din sau de pe alimente, potrivit Business Insider. Pentru cei care încă se tem de alimentele gestionate de alte persoane, CDC, USDA şi experţi medicali spun că nu există absolut nicio dovadă cum că virusul s-ar răspândi prin mâncare.

„Chiar dacă un lucrător din domeniul alimentaţiei publice tuşeşte sau strănută direct într-un castron de salată verde crudă înainte de a-l ambala într-un recipient pe care apoi ţi-l trimite acasă, este aproape imposibil să te îmbolnăveşti. Transmiterea se face prin epiteliul respirator în nas, gură şi ochi. Este puţin probabil să fie transmis în alimente, mai probabil pe mâini, în timp ce ţineţi ambalaje alimentare", a spus dr. Eric Cioe-Pena, medic de urgenţă şi director de sănătate globală pentru Northwell Health.

Potrivit lui Jaimie Meyer, medic specialist în boli infecţioase la Yale Medicine, până în prezent nu există dovezi privind transmiterea coronavirusului prin alimente.

„Modulul principal de transmitere a virusului se face de la o persoană care are virusul la una sănătoasă prin inhalarea directă a picăturilor transmise în aer şi inhalate”, a spus Meyer.

Din acest motiv, Meyer şi Cioe-Pena spun că ar trebui să păstrezi o distanţă de şase metri faţă de cel care îţi livrează comanda. Încearcă să eviţi plata cash sau să semnezi pentru primirea comenzii. Asiguraţi-vă că vă spălaţi mâinile după manipularea ambalajului alimentelor, care ar putea răspândi coronavirusul, deşi Cio-Pena spune că riscul de a contacta virusul în acest fel este extrem de scăzut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici