Chipul lui Iisus, reconstruit cu ajutorul tehnologiei 3D! Vezi aici cum ar fi putut arăta - VIDEO

Chipul lui Iisus Cristos a fost recreat de o echipă de cercetători americani cu ajutorul computerului şi al tehnologiei 3D, imaginile stând la baza unui film documentar realizat de postul de televiziune History, informează nypost.com.

3918 afișări
Imaginea articolului Chipul lui Iisus, reconstruit cu ajutorul tehnologiei 3D! Vezi aici cum ar fi putut arăta - VIDEO

Chipul lui Iisus, reconstruit cu ajutorul tehnologiei 3D! Vezi aici cum ar fi putut arăta - VIDEO

Potrivit rezultatelor obţinute, Iisus avea o înălţime de 172 de centimetri, pielea măslinie, nu era blond, nu avea ochi albaştri şi nu semăna deloc cu James Caviezel sau Willem Dafoe, doi mari actori care l-au interpretat în filme pe acesta.

Imaginea lui Iisus a fost "desprinsă" de pe faimosul giulgiu din Torino şi reconstruită cu ajutorul computerului pentru documentarul "The Real Face of Jesus", difuzat în această săptămână de postul de televiziune History.

Faţa lui Iisus a fost "recreată" prin analiza informaţiilor codate şi a urmelor de sânge îmbibat în giulgiu, care au fost ulterior transformate în imagini tridimensionale, a explicat Ray Downing, directorul Studio Macbeth, o companie americană specializată în tehnici digitale şi de animaţie.

Giulgiul din Torino este o pânză de in, păstrată la capela regală a Catedralei Sfântul Ioan Botezătorul din Torino, pe care se află imprimată imaginea corpului unui om ce prezintă semne de agresiune fizică şi, în special, de crucificare. Mulţi dintre credincioşii creştini îl consideră o relicvă şi anume giulgiul în care a fost învelit Iisus Cristos după crucificare.

Unii specialişti susţin că giulgiul din Torino, o emblemă a creştinismului despre care numeroşi credincioşi cred că poartă amprenta chipului lui Iisus, ar putea fi opera lui Leonardo da Vinci, respectiv rezultatul unui experiment fotografic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici