Chitaristul Paul Gilbert revine cu un concert la Bucureşti în martie - VIDEO

Chitaristul american Paul Gilbert, cunoscut din trupe precum Racer X şi Mr. Big, va concerta la Bucureşti pe 31 martie, în Hard Rock Cafe.

102 afișări
Imaginea articolului Chitaristul Paul Gilbert revine cu un concert la Bucureşti în martie - VIDEO

Paul Gilbert (Imagine: Silvana Armat/ Mediafax Foto)

Apreciat pentru tehnica sa desăvârşită, Paul Gilbert şi-a descoperit pasiunea încă de la vârsta de cinci ani, când părinţii lui i-au dăruit o chitară şi un amplificator de jucărie. La 15 ani, cânta deja într-o formaţie, iar mai târziu s-a făcut cunoscut publicului larg prin intermediul trupei Racer X, informează Eventim.

În 1988, pune bazele celebrei formaţii Mr. Big, alături de Billy Sheehan, Pat Torpey şi Eric Martin, împreună cu care a cucerit întreaga lume. Piese precum "To be with you", "Just take my heart" sau "Take cover" rămân piese de referinţă în istoria rock-ului.

Activitatea muzicală a lui Paul Gilbert a numărat colaborări cu artişti precum Mike Portnoy, Neal Morse sau Gary Cherone, dar şi o fructuoasă carieră solo ce cuprinde 12 albume de studio.

În 2013, Paul Gilbert îşi promovează ultimul său album, "Vibrato", lansat în 2012, pe care Mike Portnoy l-a inclus în topul celor mai bune albume apărute anul trecut. La realizarea materialului şi-au adus contribuţia nume precum Thomas Lang, Kelly Lemieux şi Emi Gilbert. "Vibrato" este un mix eclectic de rock, jazz, blues şi prog-rock în care Gilbert îşi etalează şi calităţile vocale, pe lângă cele instrumentale. Materialul iese din tipar obişnuit al albumelor scoase de chitariştii de top din lume şi reprezintă o adevărată revelaţie în domeniu datorită stilului său îndrăzneţ şi original, ceea ce îl atestă încă o dată pe Paul Gibert drept unul dintre cei mai mari muzicieni ai planetei.

Gilbert face parte din galeria marilor chitarişti şi este recunoscut drept un virtuoz al chitării, prin prisma versatilităţii şi complexităţii sale muzicale.

Chitaristul Paul Gilbert a mai concertat la Bucureşti şi Sibiu, în decembrie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici