Cineaştii americani au cerut Aministraţiei federale pentru aviaţie dreptul de utiliza drone civile

Şapte companii americane specializate în producţia video şi în realizarea de fotografii aeriene au cerut Administraţiei federale pentru aviaţie (FAA) dreptul de utiliza drone civile în Statele Unite, unde aceste dispozitive nu au deocamdată autorizaţia de a zbura.

48 afișări
Imaginea articolului Cineaştii americani au cerut Aministraţiei federale pentru aviaţie dreptul de utiliza drone civile

Cineaştii americani au cerut Aministraţiei federale pentru aviaţie dreptul de utiliza drone civile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

FAA a recunoscut, luni, că aceste drone "ar putea genera beneficii economice tangibile", dar a subliniat faptul că "toate chestiunile de securitate vor trebui să fie minuţios examinate pentru a se asigura că riscurile vor fi convenabil reduse".

Influenta Motion Pictures Association of America, din care fac parte şase studiouri cinematografice majore de la Hollywood, susţine cererea profesioniştilor din acest domeniu, a precizat FAA.

Pe lângă cinematografie, şi alte sectoare de activitate ar trebui să solicite această aprobare, potrivit FAA: agricultură, sectorul inspecţiilor liniilor electrice, oleoducte şi instalaţiile de ardere a petrolului şi a gazelor naturale.

Pentru a obţine aceste autorizaţii, companiile vor trebui să dovedească faptul că dispozitivele lor nu vor afecta securitatea naţională şi că servesc interesului general.

Spre deosebire de alte ţări, Statele Unite interzic folosirea dronelor civile în scopuri comerciale, atât timp cât o reglementare strictă nu va fi definită. FAA prevede integrarea a 7.500 de mini-drone în spaţiul aerian american până în 2018 şi a lansat la sfârşitul lunii decembrie un program-test în şase regiuni de pe teritoriul american.

Potrivit fabricanţilor de drone (AUVSI), integrarea dronelor în spaţiul aerian american ar permite crearea a 100.000 de locuri de muncă şi va pompa 82 miliarde de dolari în economia americană.

Câteva zeci de agenţii publice americane au fost deja autorizate să îşi ridice dronele în aer pentru misiuni în serviciul public (securitate, ajutorarea populaţiilor, previziuni meteorologice).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici