Cineastul premiat cu Emmy Bruce Sinofsky a murit la 58 de ani

Cineastul american Bruce Sinofsky, premiat cu Emmy şi cunoscut pentru regizarea şi producerea trilogiei de documentare "Paradise Lost", despre cazul unor adolescenţi acuzaţi de crimă, a murit sâmbătă, la vârsta de 58 de ani, din cauza unor complicaţii legate de diabet.

74 afișări
Imaginea articolului Cineastul premiat cu Emmy Bruce Sinofsky a murit la 58 de ani

Cineastul premiat cu Emmy Bruce Sinofsky a murit la 58 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bruce Sinofsky a murit sâmbătă, în casa sa din Montclair, New Jersey, a declarat duminică un purtător de cuvânt al firmei de pompe funebre Hugh M. Moriarty, potrivit foxnews.com.

Colaboratorul îndelungat al lui Sinofsky, Joe Berlinger, a anunţat pe platforma online Twitter că regizorul a murit din cauza unor complicaţii legate de diabet.

Sinofsky şi Berlinger au fost lăudaţi şi au atras atenţia prin intermediul trilogiei "Paradise Lost", o serie de filme despre cazul a trei adolescenţi condamnaţi în 1994 pentru uciderea a trei băieţi în West Memphis, Arkansas. Filmele, lansate în 1996, 2004 şi 2011, au ridicat întrebări referitoare la dovezile folosite pentru condamnarea adolescenţilor, care au devenit cunoscuţi drept West Memphis Three (Cei trei din West Memphis).

Cei trei tineri au petrecut 18 ani în închisoare, dar, în 2011, li s-a permis să facă un apel în care şi-au susţinut nevinovăţia, recunoscând în acelaşi timp că au existat destule dovezi pentru a fi condamnaţi. Primul film al trilogiei, "Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hood Hills", a câştigat un premiu Emmy, în timp ce ultima parte a seriei, "Paradise Lost 3: Purgatory", a fost nominalizată la premiul Oscar pentru cel mai bun documentar.

Sinofsky şi Berlinger au colaborat şi la documentarul "Brother's Keeper", despre cazul unui bătrân acuzat că şi-ar fi ucis fratele, şi la "Metallica: Some Kind of Monster", un documentar despre celebra trupă rock.

"Am pierdut un membru valoros al familiei noastre odată cu decesul cineastului premiat Bruce Sinofsky", au declarat membrii trupei Metallica, potrivit unui mesaj publicat pe site-ul formaţiei.

"Inteligent, amuzant şi dedicat, Bruce a fost alături de noi aproape în fiecare zi la începutul anilor 2000 şi a fost unul dintre cei care ne-au ajutat să navigăm prin apele tulburi ale acelor vremuri. Deşi nu foarte binevenit uneori, a fost alături de noi într-una dintre cele mai întunecate perioade ale trupei Metallica", au mai spus rockerii.

Născut în Boston, Sinofsky a absolvit în 1978 cursurile Tisch School of the Arts din cadrul Universităţii New York. Bruce Sinofsky şi Joe Berlinger şi-au fondat propria companie de producţie, Creative Thinking International, în 1991.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici