”Ciuma albă”, boala care distruge coralii. Ce soluţie au găsit oamenii de ştiinţă

În laboratoarele din Florida, biologii marini au creat recife de corali, cu curenţi artificiali şi peşti locali, în căutarea unei modalităţi de a preveni boala pierderii ţesutului coralului pietros, care s-a răspândit de-a lungul coastelor statului şi în Caraibe

496 afișări
Imaginea articolului ”Ciuma albă”, boala care distruge coralii. Ce soluţie au găsit oamenii de ştiinţă

”Ciuma albă”, boala care distruge coralii. Ce soluţie au găsit oamenii de ştiinţă

Corali morţi au fost găsiţi în Strâmtoarea Florida, în apropiere de Key Largo, care prezintă semne ale bolii de pierdere a ţesuturilor de corali stâncoşi, potrivit The Guardian.
 
O boală similară, cunoscută sub numele de ciuma albă, a fost identificată în anii 1970, dar SCTLD a apărut pentru prima dată în apropiere de Miami în 2014. De atunci, s-a răspândit spre sud de-a lungul Florida Keys şi se găseşte acum în toată Marea Caraibelor, ajungând aproape până în America de Sud. 
 
În eforturile de a proteja coralii de la dispariţie, oamenii de ştiinţă recreează habitatul recifului găsit în sudul Floridei pentru a găsi corali rezistenţi la boală şi la schimbările climatice, conservând diversitatea prin crearea de bănci de gene şi prin înmulţirea coralilor pentru a ajuta la restaurarea recifurilor degradate. SCTLD împiedică creşterea şi reproducerea coralilor. 
 
Algele benefice care trăiesc în ţesutul coralilor şi care le dau culoarea sunt primele care mor, apoi celulele de corali se rup, se dezintegrează şi mor. Biologii preiau acum corali sănătoşi din recifele afectate şi îi îngrijesc în bazine cu apă sărată în 22 de locuri diferite, inclusiv la Florida Coral Rescue Center din Orlando. 
 
Cercetătorii încearcă să înţeleagă genetica creaturilor salvate, în încercarea de a cultiva corali puternici, cu o rezistenţă mai mare la această boală, precum şi la alte ameninţări, cum ar fi încălzirea temperaturii apei. Cu toate acestea, SCTLD se răspândeşte foarte repede - un studiu din 2019 a constatat că întreaga zonă mexicană a Caraibelor a fost afectată de boală în câteva luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici