Columbia Pictures vrea să facă un film despre Michael Jackson

Compania AEG Live şi Columbia Pictures au semnat un acord pentru producerea unui film ce va include imagini din timpul repetiţiilor lui Michael Jackson pentru seria de 50 de concerte pe care urma să le susţină la Londra, din iulie, informează bbc.co.uk.

21 afișări
Imaginea articolului Columbia Pictures vrea să facă un film despre Michael Jackson

Columbia Pictures vrea să facă un film despre Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Michael Jackson

Potrivit unor documente depuse la tribunalul din Los Angeles, Columbia Pictures a plătit 60 de milioane de dolari pentru a achiziţiona drepturile asupra acestor imagini.

Această înţelegere va fi supusă aprobării unui judecător american, în timpul unei audieri, pe 10 august.

Compania AEG Live deţine aproape 100 de ore de înregistrări din timpul repetiţiilor lui Michael Jackson pentru seria de 50 de concerte - "This Is It Tour" - programate la O2 Arena din Londra, începând cu 13 iulie.

Acest contract a fost negociat de cei doi administratori ai averii lui Michael Jackson, avocatul John Branca si producatorul muzical John McClain, cel care a ajutat-o si pe Janet Jackson sa îşi lanseze cariera muzicală, la începutul anilor 1980.

Aceste documente sugerează că firma care administrează averea lui Jackson şi AEG Live vor împărţi profiturile generate de acest film, 90% dintre acestea revenind companiei organizatoare a concertelor de la Londra.

Dacă acest acord va fi aprobat, filmul va trebui să respecte standardele de rating din Statele Unite şi să nu depăşească 150 de minute. Scenele care îl prezintă pe Michael Jackson într-o lumină nefavorabilă nu vor fi incluse în acest film.

Michael Jackson la repetiţiile pentru concertul de la Londra

Deşi nu a fost divulgată data lansării, contractul stipulează ca studiourile Columbia Pictures, o filială a grupului Sony, să prezinte filmul reprezentanţilor familiei Jackson cel târziu pe 2 octombrie, sugerând astfel faptul că pelicula ar putea fi lansată în cinematografele americane chiar de Crăciun.

AEG Live a difuzat deja un film de câteva minute cu penultima repetiţie a starului american, de la Staples Center din Los Angeles, care a avut loc cu câteva zile înainte de a muri. Înregistrarea video conţine un fragment din piesa "They Don't Care About Us" şi îl prezentă pe Michael Jackson aparent într-o formă fizică bună, repetând câteva secvenţe din coregrafia pentru acest cântec.

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac. Cauzele morţii sale ar putea fi asociate cu dependenţa acestuia de medicamente calmante şi antidepresive, potrivit poliţiei din Los Angeles, care se ocupă de anchetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici