Comedy Cluj: Peste 130 de filme, proiecţii în Salina Turda şi teatru în regia lui Purcărete

Peste 130 de filme, majoritatea în premieră, vor fi proiectate la ediţia din acest an a festivalului Comedy Cluj, care va începe vineri şi care va include şi proiecţii în Salina Turda şi piesa de teatru "D'ale carnavalului", în regia lui Silviu Purcărete, transmite corespondentul MEDIAFAX.

270 afișări
Imaginea articolului Comedy Cluj: Peste 130 de filme, proiecţii în Salina Turda şi teatru în regia lui Purcărete

Comedy Cluj: Peste 130 de filme, proiecţii în Salina Turda şi teatru în regia lui Purcărete (Imagine: Facebook)

Directorul Comedy Cluj, Horaţiu Dan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj se va desfăşura, de vineri până în 20 octombrie, la Cluj-Napoca şi va aduce invitaţi din industria filmului românesc şi străin, workshop-uri, expoziţii, piese de teatru, întâlniri între public şi oameni din cinematografie.

Conform sursei citate, gala de deschidere a Comedy Cluj va avea loc vineri, de la ora 19.00, la Cinematograful "Florin Piersic".

"Startul festivalului va fi marcat de proiecţia-eveniment a comediei romantice «Enough Said», ultima producţie care îl are în rol principal pe regretatul actor James Gandolfini, dispărut prematur dintre noi în această vară. Alături de el, în roluri de prim-plan, publicul îi va regăsi pe Julia Louis-Dreyfus, Catherine Keener şi Toni Collete", a spus Horaţiu Dan.

Filmul regizat de Nicole Holofcener a avut premiera în 14 septembrie, la New York, generând recenzii extreme de bune din partea criticilor. "Enough Said" este un film despre relaţii şi problemele lor, încredere, prejudecăţi, o comedie caldă despre viaţă.

În acest an, zece titluri din opt ţări intră în competiţia pentru cel mai bun film de lungmetraj la Comedy Cluj, fiind vorba despre "Enough Said" (SUA, regia Nicole Holofcener), "Song for Marion" (Marea Britanie, regia Paul Andrew Williams), "Quartet" (Marea Britanie, regia Dustin Hoffman), "Reality" (Italia, regia Matteo Garrone), "Road North" (Finlanda, regia Mika Kaurismäki), "Russendisko" (Germania, regia Oliver Ziegenbalg), "Matterhorn" (Olanda, regia Diederik Ebbinge), "English Vinglish" (India, regia Gauri Shinde), "Paulette" (Franţa, regia Jérôme Enrico) şi "Populaire" (Franţa, regia Régis Roinsard).

Juriul acestei ediţii va fi prezidat de Maja Bogojević, fondatorul şi redactorul şef al primei reviste de film din Muntenegru - Camera Lucida, decan şi lector al Universităţii Donja Gorica din Muntenegru, dar şi fondator şi preşedinte al secţiunii din Muntenegru a asociaţiei FIPRESCI. Alături de ea, cei care vor decide câştigătorii acestui an sunt Dan Burlac, unul dintre cei mai de succes producători din România şi câştigător, în calitate de coproducător, al Leopardului de Aur pentru cel mai bun film la Festivalul de la Locarno 2013, Simone Fenoil, directorul departamentului de Proiecte Europene la Scuola Holden din Torino, Ksenia Koltsova, colaboratoare timp de 10 ani pentru festivaluri internaţionale de film din Rusia, şi Oscar Alonso, responsabil de festivaluri şi subvenţii la cea mai mare distribuitor european de filme spaniole şi sud-americane, Latido Films.

Printre evenimentele speciale se numără spectacole de scenă, precum "D'ale carnavalului".

"În prim-plan la această ediţie - «D’ale carnavalului», în regia lui Silviu Purcărete, spectacol ce aduce pe scenă lumea carnavalului şi a bâlciului într-un vârtej de situaţii comice construite în jurul unor complicaţii amoroase. Spectacolul va avea loc în 16 octombrie, începând cu ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor", a spus Horaţiu Dan.

Oana şi Amza Pellea vor fi distinşi cu Premiul de Excelenţă al Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj. Premiul acordat post-mortem lui Amza Pellea vine drept recunoaştere pentru întreaga activitate şi sprijinul pe care marele actor l-a adus de-a lungul carierei sale la construcţia comediei româneşti, iar cel oferit Oanei Pellea este un semn de mulţumire pentru curajul de a-i urma pe scenă tatălui ei şi pentru munca depusă de-a lungul vieţii artistice pentru ca teatrul şi filmul românesc să fie recunoscute şi apreciate internaţional. Premiile îi vor fi acordate Oanei Pellea, în cadrul unui eveniment care va avea loc în 18 octombrie, de la ora 19.00, la Cinema Victoria.

Decernarea va fi precedată de proiecţia filmului "I Really Hate My Job" (regia Oliver Parker), în care Oana Pellea joacă alături de nume sonore ale filmului internaţional: Shirley Henderson, Neve Campbell şi Danny Huston. Pentru a sărbători activitatea marelui actor Amza Pellea, la cinematograful "Florin Piersic" va fi proiectat, duminică, de la ora 12.30, filmul "Nea Mărin Miliardar".

Între 19 şi 22 octombrie, vor avea loc proiecţii cu intrare liberă la Salina Turda, unde vor rula scurtmetraje.

Bugetul festivalului este 1,5 milioane de lei. Şi în acest an, preţul biletelor rămâne neschimbat - 9 lei pentru un bilet cu preţ întreg şi 7 lei pentru un bilet cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari. Totodată, pentru accesul la proiecţii se vor pune în vânzare şi abonamente cu cinci şi zece intrări, la preţul de 35 de lei, respectiv 60 de lei. De asemenea, vor fi disponibile şase abonamente VIP care asigură accesul la toate proiecţiile, workshop-urile, evenimentele speciale şi petrecerile festivalului, preţul fiind de 150 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici