Comisarul Corrado Cattani, la 67 de ani. Michele Placido a devenit un renumit regizor de teatru şi film - FOTO, VIDEO

Actorul italian Michele Placido şi-a câştigat faima graţie rolului comisarului Corrado Cattani din serialul TV "La Piovra/Caracatiţa", însă el are la activ peste 100 de apariţii în filme şi seriale TV, iar în prezent este recunoscut drept un regizor şi producător renumit de teatru şi film.

10982 afișări
Imaginea articolului Comisarul Corrado Cattani, la 67 de ani. Michele Placido a devenit un renumit regizor de teatru şi film - FOTO, VIDEO

Michele Placido, în rolul Corrado Cattani (Imagine: Captură Video)

Michele Placido şi-a îndreptat atenţia în ultimii ani spre regia de film şi teatru, una dintre piesele regizate de el - "Regele Lear" - având premiera la Teatrul Duse din Bologna în luna ianuarie, scrie www.primapaginanews.it.

De asemenea, ultimul film produs de Michele Placido se află în cursa pentru un premiu la Festivalul Filmului Italian, care se va desfăşura în perioada 17-23 februarie.

Acum în vârstă de 67 de ani, actorul poate fi cu greu recunoscut sub barba şi părul complet albe pe care le-a afişat cu ocazia unui eveniment organizat, la începutul lunii februarie, la Roma, înaintea celei de-a opta ediţii a festivalului "Los Angeles, Italia Film".

GALERIE FOTO

Michele Placido a debutat în actorie în 1969 într-o piesă de teatru, iar doi ani a început să lucreze cu regizori italinie renumiţi precum Luigi Comencini, Salvatore Samperi, Damiano Damiani, Francesco Rosi, Marco Bellocchio şi Carlo Lizzani.

În cariera sa, Placido a apărut în peste 100 de producţii cinematografice, rolul de referinţă fiind însă cel din serialul "La Piovra/Caracatiţa", considerat de mulţi unul dintre cele mai bune seriale poliţiste ale tuturor timpurilor.

Michele Placido a jucat rolul comisarului Corrado Cattani timp de patru sezoane, între 1986 şi 1989. Cattani era prototipul modern al lui Don Quijote rămas fără familie şi fără Sancho Panza, care începe prin a pune întrebări şi sfârşeşte prin a deranja o conspiraţie internaţională. Supravieţuieşte la 4 tentative de asasinat, a cincea fiindu-i fatală, în ultimul episod din sezonul 4. Serialul a continuat şi fără personajul său încă şase sezoane, până în 2001.

Michele Placido are cinci copii, trei din căsătoria cu actriţa Simonetta Stefanelli, de care a divorţat în 1994, un băiat dintr-o relaţie cu o altă actriţă, Virginie Alexandre, şi o fată din relaţia cu actuala lui parteneră, Federica Vincenti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici