Compania lui James Cameron, dată în judecată, după moartea unui fotograf într-un accident de elicopter

Familia unui fotograf care a murit într-un accident de elicopter în timpul filmărilor de la documentarul "DeepSea Challenge" a dat în judecată compania Lightstorm Entertainment, deţinută de James Cameron, şi pe producătorul elicopterului, Robinson Helicopter Company.

93 afișări
Imaginea articolului Compania lui James Cameron, dată în judecată, după moartea unui fotograf într-un accident de elicopter

Compania lui James Cameron, dată în judecată, după moartea unui fotograf într-un accident de elicopter

Michael deGruy a murit în februarie 2012, în timpul acestui accident produs în apropiere de localitatea Jasper's Brush din Australia, alături de pilotul elicopterului, Andrew Wight, informează variety.com.

Elicopterul s-a prăbuşit la scurt timp după decolare şi incendiul declaşat după impact a cauzat decesul celor doi bărbaţi, se afirmă în documentele depuse la tribunal de avocaţii acuzării. Michael deGruy a fost angajat pentru a realiza o serie de fotografii din aer şi subacvatice pentru acel proiect cinematografic.

Potrivit documentelor depuse la tribunal, Andrew Wight a remarcat, după ce a ajuns la înălţimea de trei metri că uşa laterală a aparatului de zbor era deschisă şi a întins o mână spre ea pentru a o închide. Acela a fost momentul în care a pierdut controlul asupra elicopterului.

Familia fotografului decedat consideră că producătorul aparatului de zbor era de multă vreme la curent cu "predispoziţia rezervorului din aluminiu al elicopterelor sale să se spargă la impact", dar, cu toate acestea, nu a încercat să corecteze acel defect de fabricaţie.

Totodată, acuzatorii spun că reprezentanţii celor două companii date în judecată ar fi ştiut că Andrew Wight "nu avea competenţa sau era nepotrivit pentru a conduce acel elicopter".

James Cameron a devenit, în martie 2012, primul om din istorie care a explorat, de unul singur, la bordul unui minisubmarin, Groapa Marianelor din Oceanul Pacific, cel mai adânc loc de pe Terra.

Istorica scufundare individuală a cineastului James Cameron până în cel mai adânc punct al oceanului a fost relatată într-un documentar special produs de National Geographic Channel, intitulat "James Cameron: 10.000 de metri sub mări". Documentarul, cu o durată de treizeci de minute, a avut premiera pe 13 mai 2012 pe National Geographic Channel.

Acea scufundare-record, prezentată în paginile ziarelor din toată lumea, a făcut parte din Deepsea Challenge, o expediţie ştiinţifică efectuată de Cameron, National Geographic şi Rolex în scopul cercetării şi studierii zonelor foarte adânci ale oceanului. Cameron este singurul om care a finalizat scufundarea neînsoţit şi prima persoană, din 1960 până în prezent, care a atins fundul Pământului într-un submersibil cu echipaj uman.

Regizorul James Cameron, în vârstă de 59 de ani, care are deja 72 de scufundări la activ, dintre care 12 au fost realizate în timpul filmărilor pentru lungmetrajul "Titanic", a plonjat singur la bordul unui minisubmarin ce are o lungime de opt metri, denumit Deepsea Challenger. Submarinul, care a necesitat opt ani de cercetări ştiinţifice, este înzestrat cu tehnologii elaborate şi este capabil să reziste la presiuni uriaşe. Cineastul a făcut yoga şi jogging în fiecare zi, în ultimele luni, pentru a se pregăti pentru această misiune.

Regizorul canadian James Cameron este considerat un expert în domeniul filmărilor care folosesc tehnologii revoluţionare. Lungmetrajele "Avatar" şi Titanic", regizate de Cameron, sunt filmele cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei - 2,78 miliarde de dolari, respectiv 1,84 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici