Concert Erik Friedlander, un veteran al scenei muzicale din New York, la Bucureşti

Pe 30 ianuarie, la Jazz Nouveau concertează grupul american Erik Friedlander’s Oscalypso, o premieră pentru România. Concertul se desfăşoară pe 30 ianuarie, de la ora 20.00, Club Control

138 afișări
Imaginea articolului Concert Erik Friedlander, un veteran al scenei muzicale din New York, la Bucureşti

Concert Erik Friedlander, un veteran al scenei muzicale din New York, la Bucureşti (Imagine: ErikFriedlander.com)

Un veteran al scenei muzicale din New York, violoncelistul Erik Friedlander studiază chitara de la vârsta de cinci ani, trei ani mai târziu hotărându-se pentru violoncel. Calităţile de improvizator şi compozitor i-au adus lui Erik nenumărate solicitări ca muzician de studio încă de la debutul carierei sale.

Un avid şi eclectic consumator de muzică el însuşi, Erik Friedlander a cântat cu artişti veniţi din toate zările muzicale: cameleonicul rock star Mike Patton (Faith No More), Alanis Morissette, Courtney Love, Dave Douglas, Laurie Anderson, dar şi John Zorn, unul dintre cei mai importanţi şi prolifici compozitori contemporani.

De altfel, cu John Zorn, Friedlander a lucrat la trei albume: Filmworks X: In the mirror of Maya Deren (2001); The Concealed (2012) şi Fragmentations, Prayers and Interjections, apărut in 2014.

Muzicianul american poate fi ascultat pe un număr impresionant de discuri-24 ca lider de grup şi 27 ca muzician invitat, dar şi pe coloanele sonore ale filmelor Thoroughbred, Nothing on Earth, Future Weather sau Spade.

Proiectul Oscalypso, pe care Erik Friedlander îl va prezenta la Jazz Nouveau este dedicat contrabasistului şi violoncelistului american Oscar Pettiford, unul dintre pionierii bebop-ului.

Alături de Erik Friedlander la Jazz Nouveau vor fi prezenţi saxofonistul Michael Blake, basistul Trevor Dunn şi bateristul Michael Sarin.

Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care îşi propune să aducă în atenţia publicului bucureştean artişti locali şi internaţionali aflaţi din punct de vedere stilistic la confluenţa dintre jazz şi alte genuri muzicale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici