Conchita Wurst a defilat pe podium pentru Jean Paul Gaultier - FOTO

Conchita Wurst, care a câştigat concursul Eurovision 2014, a avut o apariţie specială pe podium, miercuri, la Paris, unde a defilat pentru prezentarea colecţiei toamnă-iarnă 2015 a creatorului de modă francez Jean Paul Gaultier.

616 afișări
Imaginea articolului Conchita Wurst a defilat pe podium pentru Jean Paul Gaultier - FOTO

Conchita Wurst (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

La prezentarea colecţiei toamnă-iarnă 2015, inspirată de Dracula şi de universul vampirilor, care a stârnit ropote de aplauze, Conchita Wurst a defilat pe podium îmbrăcată într-o rochie neagră de tul, marcată de un cordon roşu şi inspirată de universul întunecat al vampirilor.

Pentru colecţie, care a propus atât articole haute-couture, cât şi ţinute pentru toată ziua - rochii, salopete şi fuste din piele croite în stil creion -, unele modele au avut capul acoperit de un voal transparent, pentru a conferi un aer "fantomatic", "un pic ireal" întregului ansamblu.

Rochiile lungi ale colecţiei au avut un aer sofisticat, fiind brodate cu ştrasuri sau paiete, iar defilarea a fost încheiată cu apariţia pe podium a unei mirese îmbrăcate într-o rochie albă şi cu aripi de înger prinse de spate.

Jean Paul Gaultier a declarat că a cunoscut-o pe Conchita Wurst "cu doi ani în urmă", când a invitat-o să defileze pe podium, dar că apoi nu a mai avut timp să termine rochia pentru aceasta.

Designerul francez a precizat, de asemenea, că în timpul finalei Eurovision de anul acesta "a votat pentru ea". "I-am trimis 73 de sms-uri", a mai spus acesta.

"Ea (Conchita, n.r.) a inaugurat un nou gen: este un bărbat cu barbă, atributul virilităţii, dar de o mare feminitate. Este un melanj incredibil. Este un act de curaj şi de frumuseţe să îţi trăieşti viaţa aşa cum îţi doreşti", a adăugat designerul.

Travestitul originar din Austria Conchita Wurst a devenit un fenomen în ţara sa după apariţia, în 2011, în emisiunea "Die Grosse Chance". Modul în care a interpretat piesa "My Heart Will Go On", de pe coloana sonoră a filmului "Titanic", i-a adus celebritatea. Apoi, Conchita a participat la multe alte reality show-uri, inclusiv în Germania. De asemenea, a susţinut concerte şi a devenit un simbol al cauzei gay.

Conchita Wurst, pe numele său real Tom Neuwirth, a câştigat concursul cântecului european Eurovision 2014, a cărui finală a avut loc pe 10 mai la Copenhaga, cu piesa "Rise Like a Phoenix".

Jean-Paul Gaultier, născut pe 24 aprilie 1952, nu a luat niciodată lecţii de design vestimentar, dar a început să trimită schiţe mai multor creatori faimoşi încă de la o vârstă fragedă. Pierre Cardin a fost impresionat de talentul lui şi l-a angajat ca asistent personal în anul 1970. Ulterior, Gaultier a lucrat cu Jacques Esterel, în 1971, şi cu Jean Patou, în anul următor.

Jean-Paul Gaultier şi-a lansat prima colecţie individuală în anul 1976, iar creaţiile extravagante purtau amprenta anilor '80, fiind considerat de altfel, mult timp, "băiatul rău" din moda franceză. Jean-Paul Gaultier a creat, printre altele, costume pentru Madonna, Marilyn Manson, Kylie Minogue, dar şi pentru filmul "Al cincilea element", regizat de Luc Besson. Gaultier este cunoscut şi pentru o celebră linie de parfumuri. În anul 1993 a fost lansat primul său parfum, intitulat Classique, iar parfumul Le Male a ajuns să fie nr. 1 în Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici