Conferinţa cu tema "Primul român în cosmos" îl aduce pe Dumitru Prunariu la Chişinău

"Primul român în cosmos" este o serie de evenimente prezentate la Academia de Ştiinţe a Moldovei în cadrul programului Centenar de Dumitru Prunariu, protagonistul unui zbor spaţial Intercosmos din 1981, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

414 afișări
Imaginea articolului Conferinţa cu tema "Primul român în cosmos" îl aduce pe Dumitru Prunariu la Chişinău

Conferinţa cu tema "Primul român în cosmos" îl aduce pe Dumitru Prunariu la Chişinău

"Primul român în cosmos" include o expoziţie şi două conferinţe legate de voiajul românului Dumitru Prunariu în spaţiu, organizate de Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" la Chişinău, în colaborare cu Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Universitatea Tehnică a Moldovei, în cadrul Programului Centenar. Evenimentele vor debuta joi, la ora 15.00, în holul mare al Academiei, cu inaugurarea expoziţiei "Dumitru Prunaru - Primul român în cosmos", pentru ca, de la ora 15.30, Sala Mică a instituţiei să găzduiască conferinţa "Demersuri româneşti în istoria aviaţiei şi astronauticii", susţinută de Dumitru Prunariu.

Centrul Tekwill din Universitatea Tehnică a Moldovei este locul de desfăşurare al conferinţei "Importanţa şi consecinţele ştiinţifice şi de dezvoltare a cuceririi spaţiului cosmic", susţinută vineri, de la ora 9.30, de Dumitru Prunariu.

"Evenimentele ştiinţifice şi culturale de o înaltă ţinută academică şi diplomatică aduc în prim plan, la ceas aniversar pentru naţiunea română, una dintre contribuţiile importante care a marcat istoria contemporană a cuceririi spaţiului cosmic. Zborul românului Dumitru Prunariu a însemnat pentru istoria aviaţiei româneşti o nouă şi binemeritată realizare. Se împlinesc 37 de ani de la lansarea cu succes a misiunii Soiuz 40 din cadrul programului spaţial Intercosmos, când pentru 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute, inginerul aeronautic Dumitru Prunariu avea să fie cetăţean al spaţiului cosmic. Expoziţia de un inedit debordant pune la dispoziţia publicului interesat, în zilele de 26 - 28 septembrie, imagini, texte, ilustraţii cu referire directă la evenimentele cruciale din viaţa şi activitatea cosmonautului, aviatorului, inginerului dar şi diplomatului român", spun organizatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici