Conform unui studiu peste 90% dintre femeile care au făcut avort nu regretă această decizie

Un studiu făcut pe o perioadă de 5 ani la care au participat peste 600 de femei de pe teritoriul SUA, a demonstrat că peste 90% nu regretă că au făcut avort, relatează The Guardian.

296 afișări
Imaginea articolului Conform unui studiu peste 90% dintre femeile care au făcut avort nu regretă această decizie

sursa foto: Hepta

Studiul condus pe o perioadă de cinci ani, în 21 de state ale SUA, a arătat că 95% din cele 667 de femei care au fost chestionate, consideră că decizia de a face avort a fost una potrivită, relatează The Guardian.

Cercetătorii au monitorizat starea emoţională pe parcursul a cinci ani, a femeilor care au făcut avort. Acestea au fost întrebate dacă au sentimente de tristeţe, vinovăţie, eliberare, regret, furie sau fericire,

Cele mai multe femei au menţionat că au simţit un sentiment de eliberare în urma decizie de a face avort. 

"Ani de zile a fost vehiculată ideea conform căreia femeile trebuie protejate de efectele negative la nivel emoţional pe care multe dintre ele le vor resimţi după ce vor face avort. Rezultatele studiului arată că această concepţie nu este adevărată.", a declarat Corinne Rocca, autoarea studiului, profesor la Universitatea din San Francisco.

Mult timp, ideea conform căreia avortul este o decizie în urma căreia o femeie va avea de suferit toată viaţa, a fost folosită de grupările care se opun avortului pentru a justifica restricţionarea accesului la avort. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici