Connect-R şi Voltaj, printre primii nominalizaţi la gala On Air Music Awards

Connect-R, Corina, Voltaj, Holograf şi Direcţia 5 se numără printre artiştii nominalizaţi la gala On Air Music Awards, care va fi organizată pe 15 aprilie, în Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti, de către Star Management.

246 afișări
Imaginea articolului Connect-R şi Voltaj, printre primii nominalizaţi la gala On Air Music Awards

Connect-R şi Voltaj, printre primii nominalizaţii la gala On Air Music Awards (Imagine: Szavuj Attila/ Mediafax Foto)

Iniţiativa porneşte din dorinţa recunoaşterii şi aprecierii celor mai însemnate personalităţi ale scenei muzicale româneşti, ce au o reală şi substanţială contribuţie pentru promovarea acesteia, în ţară şi în străinătate, a spus Zoli Toth, fost membru al trupei Sistem şi managing partner al Star Management.

Potrivit lui Zoli Toth, gala On Air Music Awards îşi doreşte să aducă în atenţia publicului elita industriei muzicale din România şi va reuni artişti, producători, regizori, tehnicieni şi alţi reprezentanţi de seamă pentru industria muzicală românească.

"Gala On Air Music Awards este un proiect independent. Nu aparţinem de niciun trust media. Este proiect pe care l-am gândit noi în companie, la care lucrăm de şase luni şi care îşi doreşte să aducă întreaga industrie muzicală în atenţia publicului (...) Ne dorim ca On Air Music Awards să fie o sărbătoare a muzicii", a spus Zoli Toth, precizând că speră ca trofeele decernate în cadrul galei On Air Music Awards să fie nişte premii râvnite de artiştii din România.

La gala On Air Music Awards vor fi acordate premii pentru următoarele categorii: "cel mai bun pop rock", "cel mai bun folk", "cel mai bun rock alternativ", "cel mai bun dance", "cel mai bun hip hop", "cel mai bun debut", "cel mai difuzat pe YouTube", "cel mai căutat artist pe Google", "casa de producţie a anului", "compozitorul anului", "cel mai bun videoclip", "cea mai bună voce masculină", "cea mai bună voce feminină", "cel mai bun text în limba română", "cel mai bun live", "artistul anului", "promoterul anului 2012", "ambasadorul anului" (această categorie se referă la artişti care au reprezentat cu cinste România în străinătate), premiul pentru întreaga carieră.

Pe lângă aceste categorii vor exista şi două premii speciale, care vor fi acordate de organizatori.

Potrivit lui Zoli Toth, nominalizările se fac pe baza numărului de difuzări la posturile de radio şi televiziune, a numărului de concerte şi a propunerilor făcute de oameni de radio, jurnalişti, promoteri şi case de producţie. Perioada luată în calcul pentru nominalizări este 1 februarie 2012 - 1 februarie 2013.

Primele nominalizări au fost făcute publice la conferinţa de presă de luni. Nominalizările vor fi anunţate de organizatori treptat, până pe 1 aprilie.

Astfel, la categoria "cel mai bun pop rock" au fost nominalizate piesele: "Cât de departe" (Holograf), "Lumea e a mea" (Voltaj), "O fată ca ea" (Direcţia 5), "Pleacă" (Vunk şi Antonia), "Vara nu dorm" (Connect-R).

La categoria "cel mai bun dance" au fost nominalizate piesele: "A ta" (Corina), "Dă vina pe Voltaj" (Voltaj), "K-Boom" (CRBL), "Minim 2" (Alex Velea), "Shining Heart" (Laurenţiu Duţă şi Andreea Bălan).

La categoria "cel mai bun hip hop" au fost nominalizate melodiile: "Decât să minţi" (Guess Who şi Mitza), "În clar cu roşu Montana" (Norzeatic), "Lala song" (Grasu XXL feat. Mario), "Lumea e a mea" (Spike şi Guess Who), "Sophie" (Maximilian).

Juriul On Air Music Awards este compus din peste 30 de profesionişti de la case de producţie majore şi independente, posturi de radio, televiziuni muzicale, jurnalişti de specialitate, organizatori de concerte mari şi festivaluri, regizori de film, muzicieni etc. Jurizarea se va desfăşura atât la modul general, cât şi pe comisii de specialitate. Componenţa juriului va fi făcută publică după încheierea procedurilor de jurizare.

"Centralizarea voturilor se va face de către o firmă de audit. Fiecare elector va trimite opţiunile proprii către o firmă de audit, asta înseamnă că Star Management, compania organizatoare, nu are absolut nimic de-a face cu numărarea voturilor. Pe noi ne interesează să organizăm această gală ca la carte, nu să numărăm voturi", a spus Zoli Toth.

El a mai precizat că atât formaţia Sistem, cât şi compania Star Management vor fi excluse de la nominalizări. "Îmi doresc tare mult să fiu credibil şi nu aş câştiga nimic dacă Sistem sau Star Management ar fi printre nominalizaţi", a explicat Zoli Toth.

Gala On Air Music Awards va avea loc pe 15 aprilie, la Teatrul Naţional din Bucureşti. Evenimentul va începe la ora 19.00, odată cu apariţia primilor invitaţi pe covorul roşu, iar gala propriu-zisă va avea loc de la ora 20.30.

Statuetele care vor fi înmânate câştigătorilor au fost create special pentru acest eveniment şi poartă semnătura sculptorul ieşean Alin Neacşu.

Printre invitaţii speciali care vor cânta la prima ediţie On Air Music Awards se numără trupele Vunk, Viţa de Fie şi Electric Fence. De altfel, la conferinţa de presă de luni au participat şi Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, şi Elena, solista trupei Electric Fence.

În acest context, Cornel Ilie a spus că se aşteaptă ca gala On Air Music Awards să iasă foarte bine. "Problema este a doua zi după, să nu apară iar atmosfera aia între artişti, să nu vadă gala ca pe un concurs. Sper să nu fie văzută concurenţa asta la modul specific al concursurilor din România. Ştiu că e un mediu, ştiu că sunt foarte multe egouri, unele sunt satisfăcute, altele nu (...) E o gală, ar trebui să fie un eveniment foarte frumos, foarte plăcut, ar trebuit văzut ca un moment de sărbătoare", a mai spus Cornel Ilie.

Accesul la gala On Air Music Awards se va face pe bază de invitaţie. Totuşi, gala va avea şi o componentă socială, după cum a anunţat Zoli Toth.

Astfel, un număr limitat de 100 de bilete vor fi scoase la vânzare, la un preţ de aproximativ 100 de euro fiecare, iar banii strânşi vor fi folosiţi pentru dotarea cu instrumente muzicale a unui liceu de muzică bucureştean. Biletele vor fi puse în vânzare în această săptămână pe site-ul eventim.ro. "Mă aştept ca mari companii din România, dar şi persoane fizice să cumpere aceste bilete", a spus Zoli Toth.

Potrivit lui Zoli Toth, investiţia în acest eveniment se ridică până în acest moment la circa 100.000 de euro.

Gala On Air Music Awards va fi transmisă în direct pe internet şi pe panourile de pe centrul comercial Cocor din Bucureşti.

"Evenimentul va fi filmat de noi şi putem să îl dăm tuturor celor care doresc să difuzeze. Interesul nostru este ca evenimentul să fie văzut de cât mai multă lume", a mai spus Zoli Toth.

Star Management este o companie înfiinţată în anul 2004 de Anca Lupeş şi Zoli Toth. În cei nouă ani de existenţă, compania a lansat site-ul de booking online din România (ImpresarOnline), concursul privat de compoziţie din România (Battle Of Songs), a coordonat promovarea unora dintre cele mai importante concerte internaţionale din România (Bon Jovi, Festivalul Sonisphere, Steve Vai, Patricia Kaas, Guns N' Roses, prima ediţie Rock The City etc.) şi s-a ocupat de managementul şi promovarea unora dintre cei mai cunoscuţi artişti români precum Sistem, Mandinga şi Holograf.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici