COPIATUL în era tehnologiei: Ce SOLUŢII găsesc tinerii pentru a trişa la examene

În trecut, copiatul la examene însemna, de cele mai multe ori, o hârtiuţă ascunsă în mânecă sau notiţe scrise direct în palmă sau antebraţ. Însă, acum, tinerii care se pregătesc pentru examene se folosesc de tehnologiile moderne pentru a copia.

4163 afișări
Imaginea articolului COPIATUL în era tehnologiei: Ce SOLUŢII găsesc tinerii pentru a trişa la examene

COPIATUL în era tehnologiei: Ce SOLUŢII găsesc tinerii din ziua de astăzi pentru a trişa la examene (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

După apariţia pe piaţă a smartphone-urilor, a smartwatch-urilor, a ochelarilor Google, elevul modern are o varietate de gadget-uri pe care le-ar putea folosi pentru a trişa la examene, scrie într-un articol CNN.

În prezent, profesorii nu numai că trebuie să fie vigilenţi în sala de examinare, ci trebuie să fie la curent cu toate noile tehnologii apărute.

"Consider că toate aceste tehnologii vor reprezenta o problemă. Vor exista consecinţe care nu pot fi încă prevăzute", a declarat Larry Rosen, profesor la Universitatea din California.

În Anglia, guvernul începe să răspundă la această ameninţare, potrivit Ministerului Educaţiei. 

Ameninţarea invizibilă

Unele dispozitive sunt imposibil de văzut, cum ar fi aşa-numitele căşti Bluetooth "invizibile". Acestea dspun de un microfon minuscul, care este legat de un telefon mobil. Astfel de dispozitive pot fi folosite pentru a primi răspunsuri de la cineva din exterior.

"Dacă observăm un student care îşi mişcă stiloul sau pixul în dreptul computerului sau dacă văd că îşi mişcă încheietura mâinii, acestea sunt semnale că probabil face fotografii. Atunci intervenim", spune Taylor Ellis, decan în cadrul unei universităţi din Florida.

China ne arată VIITORUL

China pare să fie ţara care ne arată cum să luptăm împotriva copiatului. În şcolile şi universităţile din China se folosesc noile tehnologii pentru a combate "trişatul high-tech" de mai bine de un an. Membrii comisiilor de examinare folosesc monitorizarea semnalelor radio şi verificarea studenţilor cu scanere pentru a se evita copierea.

"Este greu să găseşti profesorii care cunosc tot ce se întâmplă acum pe piaţa tehnologiilor. Ei nu ştiu prea multe despre noile dispozitive apărute, asta se întâmplă doar în şcolile de specialitate. Este nevoie de o schimbare în întreg sistemul de învăţământ. În viitor, orice copil va avea un computer", a declarat Shelly Palmer, consultant digital media.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici