Copiii folosesc internetul pentru a afla mai multe despre sex

Copiii folosesc internetul pentru a urmări videoclipuri YouTube, pentru a-şi contacta prietenii pe reţele de socializare şi pentru a căuta conţinuturi despre sex, potrivit unui studiu al Symantec Corp, companie care se ocupă cu realizarea de softuri de securitate.

331 afișări
Imaginea articolului Copiii folosesc internetul pentru a afla mai multe despre sex

Copiii folosesc internetul pentru a afla mai multe despre sex (Imagine din arhivă; Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Studiul realizat de Symantec Corp în colaborare cu OnlineFamily.Norton, serviciu care monitorizează modul în care adolescenţii şi copii folosesc internetul, identifică cele mai populare 100 de subiecte căutate online, în perioada februarie - iulie.

Potrivit acestui studiu, cel mai popular termen căutat online a fost site-ul video YouTube, urmat de Google şi Facebook. Pe locul patru s-a situat termenul "sex", în timp ce "porno" a fost al şaselea cel mai popualr termen căutat online de copii. Pe locul cinci s-a situat MySpace, iar pe şapte Yahoo.

Printe ceilalţi termeni care au fost introduşi frecvent în motoarele de căutare se numără Michael Jackson, eBay, Wikipedia, Miley Cyrus, protagonista serialului Hannah Montana, Taylor Swift, Webkinz, Club Penguin, şi melodia formaţiei Black Eyed Peas "Boom Boom Pow".

Potrivit lui Marian Merritt, avocat al companiei Symantec, părinţii ar trebui să fie mai atenţi la activităţile pe care copii lor le desfăşoară pe internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici