Cornel Ilie, Oana Tache şi Ioana Ginghină aleargă în echipa Salvaţi Copiii pentru o cauză nobilă

Solistul trupei Vunk, Cornel Ilie, Vj-ul MTV Oana Tache şi actriţa Ioana Ginghină se numără printre vedetele care vor alerga pentru echipa Salvaţi Copiii, în cadrul semi-maratonului de duminică,15 mai, ce va avea loc în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

474 afișări
Imaginea articolului Cornel Ilie, Oana Tache şi Ioana Ginghină aleargă în echipa Salvaţi Copiii pentru o cauză nobilă

Cornel Ilie, Oana Tache şi Ioana Ginghină aleargă în echipa Salvaţi Copiii pentru o cauză nobilă

Salvaţi Copiii a construit o echipa de vedete care să alerge în cadrul acestui semi-maraton, din care fac parte: formaţia Deepcentral (George Călin şi Doru Todoruţ), Ana Baniciu (cântăreaţă), Dorian Popa (actor de televiziune, cântăreţ), Cornel Ilie (solist Vunk), Oana Tache (Vj MTV), Ioana Ginghină (actriţă), Viktor, Levent Sali (cântăreţ, actor, fost membru Lala Band, a jucat în filmul "#Selfie"), Marius Marin (cântăreţ, fost concurent la "Vocea României") şi Claudiu Zamfira (cântăreţ).

Cornel Ilie va alerga 3,6 kilometri pentru copiii născuţi prematur. "De câteva luni sunt părinte şi am devenit şi mai sensibil atunci când vine vorba despre copii şi neajunsurile lor. Vreau să cred că alergând pentru ei, de fapt, vom pune pe fugă problemele lor. Avem mai multe de invatat noi de la copii, decât ei de la noi", a declarat artistul.

Oana Tache va concura la cursa populară din cadrul semi-maratonului Bucureşti, din dorinţa de a le oferi copiilor din România un viitor mai bun. "Alerg pentru copii şi pentru viitor. Pentru şansa la viaţă a celor care merită mai mult, acum şi mai târziu! Pentru că maternităţile trebuie dotate, nu abandonate. Pentru că putem schimba poveştile despre spitale care arată ca după al doilea război mondial şi nou-născuţi încălziţi cu sticlele de apă caldă... Pentru bebeluşii născuţi prematur care merită condiţii bune. România merită schimbarea”, a spus vedeta, îndemnând: "Donează. Implică-te!".

Şi actriţa Ioana Ginghină aleargă în cadrul competiţiei, fiica sa fiind principala motivaţie.

"Atât timp cât aştepţi ca schimbarea să înceapă cu cel de lângă tine, nu o să ajungem departe. Sunt de părere că schimbarea începe de la mine şi eu trebuie sa fac ceva pentru ca lucrurile în această ţară, pe care o iubesc şi în care trăiesc, să se schimbe. Am ales să alerg în această cursă şi să mă implic pentru ca gestul meu sa-i molipsească şi pe altii şi împreună să avem o Românie frumoasă şi civilizată!", a mărturisit vedeta.

Tânăra cântăreaţă Ana Baniciu, o împătimită a sportului, va concura la semi-maraton, cea mai lungă cursă din competiţie, de 21 de kilometri. "Îmi place să ajut, îmi place să alerg şi să mă implic. Aşadar, abia aştept data de 15 mai, când o să alergăm împreună pentru viitor şi pentru copiii care au nevoie de noi!", a spus artista.

George Călin şi Doru Todoruţ, cei doi membri ai formaţiei Deepcentral, vor alerga la cursa de 3,6 kilometri, pentru a susţine cauza Salvaţi Copiii. "Susţin orice este legat de copii, dacă pot pune umărul pentru a ajuta o viaţă, o fac cu tot sufletul. Haideţi să fim mulţi pe 15 mai, împreună cu cei de la Salvaţi Copiii, pentru a oferi o şansă la viaţă sufletelor care se grăbesc să vină pe lume", a explicat George Călin.

"Un copil nu este o opţiune. El este un adult în devenire, o speranţă, un vis, atât al părinţilor, cât şi al societăţii. Şi Einstein a fost copil cândva. Voi lupta mereu pentru copii, pentru a avea ce merită: dreptul la o viaţă cel puţin normală, dreptul de a se bucura de copilărie!", a spus şi Doru Todoruţ, Deepcentral.

Un alt artist care va alerga pentru Salvaţi Copiii este Dorian Popa, cântăreţ şi membru al juriului emisiunii Next Star.

"Vreau să alerg pentru a ajuta copiii care au nevoie de noi. Aceştia nu au numai nevoi materiale, ci îşi doresc să vadă că ne pasă de ceea ce simt. E important ca cei mici să îşi aleaga modelele corecte în viaţă, pentru a avea şansa unui viitor mai bun", a afirmat Dorian.

Pentru a da o şansă la viaţă copiilor născuţi prematur, super-echipei Salvaţi Copiii România i se adaugă alte vedete, precum Viktor, Levent, Marius Marin şi Claudiu Zamfira.

Salvaţi Copiii beneficiază şi de sprijinul companiilor Reckitt Benckiser şi Mara Logistics, care s-au alăturat cauzei şi au ales să ajute copiii născuţi prematur prin donaţii generoase.

Semi-maratonul OMV Petrom va avea loc duminică, 15 mai, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 8,8 la 1.000 de copii născuţi vii în 2014, cauza principală fiind naşterile premature. Copiii născuţi prematur au mari şanse să supravieţuiască, dacă beneficiază de îngrijire corespunzătoare şi echipamente performante, informează Organizaţia Salvaţii Copiii.

Fondurile strânse în urma acestei competiţii sportive vor fi folosite pentru dotarea maternităţilor cu echipamente medicale necesare supravieţuirii copiilor născuţi prematur, precum şi pentru asigurarea de suport parental în comunităţile defavorizate din mediul rural.

Până în prezent, Salvaţi Copiii a dotat 58 de maternităţi cu aparatură medicală care contribuie anual la salvarea a aproximativ 18.000 de nou-născuţi.

Toţi cei care doresc să susţină cauzele Salvaţi Copiii pot dona prin intermediul site-ului http://salvaticopiii.galantom.ro/, iar alergătorii care vor să participe la competiţie în echipa organizaţiei trebuie să îşi aleagă, în funcţie de nivelul pregătirii sportive, cursa la care vor să participe (cursa populară – 3,6 km, ştafetă, cursă individuală – 10 km sau semi-maraton – 21 km).

Salvaţi Copiii îi va înscrie gratuit, le va dărui tricoul de alergare pentru eveniment, cât şi un scurt ghid de fundraising.

Salvaţi Copiii este o organizaţie neguvernamentală, asociaţie de utilitate publică, non-profit, democratică, neafiliată politic sau religios, care militează activ pentru protecţia drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene şi cu legislaţia României.

În calitate de membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, viziunea organizaţiei este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supravieţuire, educaţie, protecţie şi participare, asumându-ne misiunea de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora.

În cei 26 de ani de activitate, peste 1.340.000 de copii au fost implicaţi în programele şi campaniile Organizaţiei Salvaţi Copiii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici