Coruri, fanfare şi orchestră la căsătoria prinţului William

Două coruri, o orchestră de cameră şi două fanfare - dintre care una este renumita fanfară a aviaţiei britanice - vor asigura acompaniamentul muzical la căsătoria prinţului William cu iubita sa, Kate Middleton, care va avea loc la catedrala Westminster din Londra, pe 29 aprilie.

189 afișări
Imaginea articolului Coruri, fanfare şi orchestră la căsătoria prinţului William

Coruri, fanfare şi orchestră la căsătoria prinţului William (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Partea vocală va fi asigurată de corul catedralei Westminster, compus din 20 băieţi tineri şi 12 cântăreţi profesionişti adulţi, care participă la numeroase evenimente oficiale, dar şi de corul Capelei regale, a anunţat marţi biroul de presă al prinţului britanic.

Alcătuită din şase adulţi şi 10 copii, această formaţie corală cântă în mod tradiţional la ceremonii în prezenţa familiei regale britanice, în special cu ocazia căsătoriilor regale.

În ceea ce priveşte partea instrumentală, o fanfară compusă din şapte trompetişti din orchestra Royal Air Force va fi pe poziţii, alături de opt trompetişti din regimentul Household Cavalry. Una dintre aceste două fanfare va fi desemnată probabil pentru a anunţa sosirea reginei Elizabeth a II-a în catedrală.

39 de muzicieni din London Chamber Orchestra vor cânta şi ei în catedrala Westminster, sub conducerea dirijorului Christopher Warreen-Green.

"Prinţul William şi domnişoara Middleton au ales cu multă atenţie şi interes muzica pentru căsătoria lor, care va include o serie de cantate şi de coruri, dar şi mai multe bucăţi muzicale compuse special pentru această ocazie", se afirmă în acelaşi comunicat.

După ceremonie, harpista oficială a familiei regale, Claire Jones, va susţine un recital în faţa celor 600 de persoane invitate la recepţia organizată de regina Elizabeth a II-a la palatul Buckingham.

Kate Middleton, în vârstă de 29 de ani, şi prinţul William, în vârstă de 28 de ani, s-au cunoscut în 2001 la universitatea scoţiană St. Andrews, dar relaţia lor, care a început în 2003, a fost întreruptă de o scurtă despărţire în anul 2007. William, fiul cel mare al prinţesei Diana, decedată în 1997, şi Kate Middleton, ambii în vârstă de 28 de ani, s-au logodit în luna octombrie 2010, cu ocazia unei vacanţe private pe care au petrecut-o în Kenya.

Căsătoria lui Kate Middleton cu prinţul William - pe 29 aprilie 2011, la catedrala Westminster din Londra - va avea loc la 30 de ani de la somptuoasa căsătorie dintre prinţul Charles şi prinţesa Diana, celebrată în 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divorţat în 1996, iar prinţesa Diana a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, în 1997. Ulterior, Charles s-a căsătorit cu Camilla, o veche prietenă a sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici