Craniul cineastului care a regizat filmul "Nosferatu", furat dintr-un cimitir din Germania

Craniul lui F.W. Murnau, cineastul care a regizat filmul mut cu vampiri "Nosferatu" (1922), a fost furat dintr-un cimitir din Germania, au anunţat autorităţile locale.

545 afișări
Imaginea articolului Craniul cineastului care a regizat filmul "Nosferatu", furat dintr-un cimitir din Germania

Craniul cineastului care a regizat filmul "Nosferatu", furat dintr-un cimitir din Germania (Imagine: Wikipedia)

Autorităţile germane cred că furtul, comis în cimitirul Stahnsdorf din apropiere de Berlin, a avut loc între 4 şi 12 iulie,  notează bbc.com.

Nu se ştie deocamdată dacă mormântul în care cineastul F. W. Murnau a fost înhumat - alături de mormintele celor doi fraţi ai săi - a fost ales de autorii furtului în mod special sau la întâmplare.

Născut în 1888, în Germania, Friedrich Wilhelm Murnau a murit într-un accident de automobil, în California, în anul 1931.

Cel mai cunoscut film al său a fost "Nosferatu" (1922), o adaptare neautorizată a poveştii lui Dracula, în care actorul Max Shreck a interpretat rolul contelui-vampir Orlok.

F.W. Murnau s-a mutat la Hollywood în 1926, unde, printre alte pelicule, a regizat drama mută "Sunrise" care a fost nominalizată la Oscar.

Realizarea filmului "Nosferatu" a fost adaptată pentru marele ecran în filmul "Shadow of the Vampire" din anul 2000, în care Murnau a fost jucat de John Malkovich, iar Max Shreck, de Willem Dafoe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici