Creativitatea, la cote scăzute din cauza distanţei. Munca de acasă are şi efecte negative asupra angajaţilor

390 afișări
Imaginea articolului Creativitatea, la cote scăzute din cauza distanţei. Munca de acasă are şi efecte negative asupra angajaţilor
De când cu pandemia, casa ta s-a transformat în birou. La început a fost o veste minunată, dar treptat a intervenit rutina şi plictiseala. Aşa că şi creativitatea ta a ajuns la cote mai scăzute, lucru susţinut şi de cel mai recent studiu realizat de Leesman.
 
Creativitatea e stârnită de experienţe noi şi diferite. De sunete, mirosuri, oameni şi idei, lucruri pe care munca de acasă nu ni le poate oferi. Sondajul a fost făcut pe 145.000 de angajaţi din întreaga lume, iar 28% spun că le este mult mai greu să fie creativi de acasă. De asemenea, există temeri că statul în faţa calculatorului scade şi mai mult creativitatea.
 
Creativitatea umană va fi în viitor mult mai căutată şi mai bine plătită şi asta pentru că nu poate fi înlocuită de algoritmi şi calculatoare. Totuşi, pe termen lung, tehnologia se va adapta pentru a încuraja creativitatea, spune Sean Rintel, cercetător la Microsoft, ca de exemplu prin folosirea căştilor de realitate augmentată sau virtuală.
 
Astfel, se va reduce decalajul fizico-digital, iar interacţiunea la distanţă va părea din ce în ce mai reală.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici