Cum trăieşte cofondatorul Google, Sergey Brin - FOTO

Google Inc a format un nou conglomerat, Alphabet Inc, care urmează să încorporeze unităţile tot mai diversificate de afaceri şi de investiţii, ce aduc totuşi mai puţin profit imediat decât motorul de căutare pe Internet, a anunţat compania luni.

965 afișări
Imaginea articolului Cum trăieşte cofondatorul Google, Sergey Brin - FOTO

Business Insider: Cum trăieşte cofondatorul Google, Sergey Brin - FOTO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Schimbarea vine la aproape 20 de ani după ce Larry Page şi Sergey Brin au pus bazele Google, dintr-o cameră de cămin al Universităţii Stanford.

În urma acestei schimbări, Brin a devenit din director al proiectelor speciale Google, preşedinte al noului conglomerat.

Averea lui Brin se situează în jurul sumei de 34.3 miliarde de dolari, potrivit publicaţiei economice Forbes. Începuturile lui Brin, sunt însă, umile, potrivit Business Insider.

Cofondatorul Google s-a născut în Uniunea Sovietică, în 1973.

La acea vreme, tatăl său, Michael, visa să devină astrofizician, dar anti-semitismul din Rusia acelor timpuri nu i-a permis să îşi urmeze visul. Mai mult, originile sale evreieşti au făcut să îi fie greu să găsească un loc de muncă ca matematician. În cele din urmă, a sfârşit prin a se angaja ca economist în cadrul Guvernului. În cele din urmă, familia lui Brin a reuşit să obţină vize şi să plece din Rusia când Sergey avea 6 ani, iar  experienţa trăită în Uniunea Sovietică l-a făcut pe Brin să aprecieze libertatea şi democraţia. În imaginea de mai jos, Brin apare alături de Edward Snowden, fost contractor care a lucrat pentru Agenţia de Securitate Naţională din SUA şi care locuieşte în Rusia din 2013, după ce a dezvăluit programele de spionaj în masă ale SUA şi aliaţilor săi.

Familia lui Brin s-a stabilit în Maryland, iar Sergey a fost trimis la o şcoală Montessori. Sistemul Montessori e cunoscut mai ales pentru că încurajează creativitatea copiilor. Cofondatorul Google, Larry Page, a urmat tot cursurile unei şcoli Montessori. La fel şi CEO-ul Amazon, Jeff Bezos.

Brin şi-a luat licenţa în matematică şi informatică la Universitatea din Maryland, urmată de doctorat, la Stanford. Aici l-a întâlnit pe Larry Page, în 1995. S-au împrietenit şi au început să lucreze la predecesorul motorului de căutare Google, pe care l-au numit BackRub.

Page şi Brin au înregistrat domeniul Google.com în 1997.

Sergey Brin se auto-defineşte "obsedat de fitness" şi e fotografiat adesea pe stradă îmbrăcat în ţinute sportive. De asemenea, Brin adoră să se dea cu rolele, să facă yoga şi să meargă în mâini, potrivit Business Insider.

Brin e celebru şi pentru simţul umorului. Potrivit unui fost angajat Google, Douglas Edwards, citat de Business Insider, Brin a apărut la un interviu îmbrăcat într-un costum de vacă. De asemenea, potrivit Fast Company, de 1 Aprilie Brin le-a spus femeilor însărcinate care lucrează la Google că va oferi lecţii Lamaze gratuite.

Google conduce mai multe maşini şi e rareori văzut fără Google Glass.
 
 
Brin s-a căsătorit în 2007 cu Anne Wojcicki, CEO-ul companiei 23andMe şi sora unui fost angajat Google, Susan Wojcicki. Nunta lor a avut loc în Bahamas, într-o locaţie secretă, ambii purtând costume de baie la ceremonie. Au doi copii împreună.
 
 
 
De-a lungul anilor, cuplul a donat zeci de milioane unor fundaţii caritabile. 160 de milioane de dolari au mers spre fundaţii care se ocupă cu cercetarea cauzelor apariţiei bolii Parkinson. Boala există şi în familia lui Brin - atât mătuşa cât şi mama sa au dezvoltat Parkinson. Un test a revelat că însuşi Brin are o mutaţie genetică care îi măreşte considerabil şansele de a suferi de Parkinson. Graţie unui stil de viaţă sănătos şi progresului ştiinţific, Brin a anunţat că şansele să dezvolte această boală au scăzut, în prezent, la 10%.
 
Nu toţi banii lui Brin merg, însă, spre cercetare. În 2011, alături de Larry Page şi un prieten comun, a cumpărat 8 avioane private.
 
De asemenea, Brin deţine vile în New York şi California.
 
 
Cofondatorul Google are 47 de angajaţi personali, care se ocupă de diverse afaceri, în numele său. Printre aceştia se numără un căpitan de yacht, un personal shopper şi un fost soldat din Marină.
 
În 2015, Brin a divorţat de Wojicki, după 8 ani, în urma zvonurilor că ar fi avut o relaţie cu o angajată Google. Prietenii lui spun că Brin crede în utilizarea ştiinţei pentru a crea o lume mai bună. "E normal să vrei să ai o carieră de succes, dar eu vreau ca oamenii care îşi vor aminti de mine să mă vadă drept un om inovativ, de încredere şi etic. Şi, nu în ultimul rând, ca pe un om care a făcut o diferenţă în lume", a spus Brin într-un interviu citat de Business Insider. The Economist a mers chiar mai departe şi l-a numit  "The Enlighted Man" pentru dedicaţia sa în a folosi ştiinţa pentru a rezolva problemele globale.

Singurul regret al lui Brin pare să fie reţeaua de socializare Google Plus, considerată un eşec. Acesta a recunoscut la Code Conference, din 2014, că nu ar fi trebuit niciodată să se implice în dezvoltarea acestei extensii a Google.

În prezent, din poziţia de preşedinte a Alphabet, Brin spune că: "Vom continua să facem lucruri pe care oamenii le cred nebuneşti şi suntem plini de entuziasm".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici