Daniel Radcliffe îl va interpreta pe Sebastian Coe pe marele ecran

Actorul Daniel Radcliffe, interpretul lui Harry Potter, va juca rolul lui Sebastian Coe, dublu campion olimpic şi recordman mondial la 1500 metri, într-un film consacrat rivalităţii cu Steve Ovett, au anunţat producătorii miercuri.

183 afișări
Imaginea articolului Daniel Radcliffe îl va interpreta pe Sebastian Coe pe marele ecran

Daniel Radcliffe îl va interpreta pe Sebastian Coe pe marele ecran (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul, intitulat "Gold", va prezenta rivalitatea dintre cei doi atleţi care au dominat semifondul mondial la începutul anilor '80: la Jocurile Olimpice de la Moscova Ovett l-a învins pe Coe la 800 metri, iar Coe şi-a luat revanşa la 1500 metri. Câteva zile mai târziu, tot la 1500 metri, Ovett a stabilit un record mondial ce era deţinut până atunci de Coe.

Coe, mult mai mediatizat decât Ovett, şi-a păstrat titlul olimpic la 1500 m în 1984 la Los Angeles, iar după retragerea sportivă a intrat în politică, în 1990. Deputat conservator în perioada 1992-1997, înnobilat în 2002, el a prezidat comitetul organizator al JO de la Londra din 2012 şi este în prezent preşedintele Asociaţiei Olimpice Britanice.

Filmările vor începe în aprilie 2014, iar producătorii nu au anunţat încă numele actorului ce va juca rolul lui Ovett.

Daniel Radcliffe, în vârstă de 24 de ani, a devenit celebru după ce l-a jucat pe vrăjitorul Harry Potter, ecranizare după J.K. Rowling.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici