Daryl Hannah, arestată după ce a participat la un protest în faţa Casei Albe

Actriţa Daryl Hannah a fost arestată pentru scurt timp, marţi, în timpul unui protest organizat de ecologiştii americani, în faţa Casei Albe din Washington, faţă de un proiect ce prevede construcţia unei conducte de petrol, în valoare de 7 miliarde de dolari.

274 afișări
Imaginea articolului Daryl Hannah, arestată după ce a participat la un protest în faţa Casei Albe

Daryl Hannah, arestată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peste 70 de persoane au fost arestate marţi, în cadrul protestului intitulat "Tar Sands Action", denumit astfel după eforturile ecologiştilor americani de a bloca proiectul Keystone XL, care prevede construcţia unei conducte care să transporte petrolul extras din şisturile din Canada până la rafinăriile din Texas.

Actriţa Daryl Hannah a fost eliberată după ce a plătit o amendă de 100 de dolari. Ea a fost arestată pentru că nu a respectat prevederile unei decizii judecătoreşti, a declarat David Schlosser, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Washington.

Daryl Hannah a fost arestată după ce a refuzat ordinul poliţiei americane de a părăsi locul protestului, a declarat Daniel Kessler, purtătorul de cuvânt al asociaţiei ecologiste Rainforest Action Network, unul dintre organizatorii protestului din faţa Casei Albe.

Actriţa Margot Kidder, născută în Canada şi cunoscută pentru rolul din filmul "Superman", se numără printre cele câteva sute de persoane care au fost arestate de la începerea acţiunilor de protest faţă de acest proiect, în faţa Casei Albe, pe 20 august.

Potrivit site-ului revistei People, Departamentul de Stat american urmează să îşi dea avizul pentru proiectul de construcţie a conductei de ţiţei până la sfârşitul acestui an.

Daryl Hannah a mai fost arestată în iunie 2009 de poliţia din statul american West Virginia, în timp ce participa la un protest organizat faţă de exploatările miniere în aer liber din localitatea Naoma.

În 2006, Daryl Hannah a fost arestată împreună cu alte 16 persoane pentru că protesta faţă de posibilitatea transformării South Central Urban Garden din Los Angeles în depozit. Actriţa americană şi alţi 25 de imigranţi şi suporteri ecologişti militau pentru a salva de la distrugere parcul, care se întinde pe o suprafaţă de 5,6 hectare. Parcul din Los Angeles este întreţinut de 350 de fermieri, mulţi dintre ei imigranţi, care cultivă aici legume şi fructe, încă din anul 1992.

În timpul protestului din 2006, Daryl Hannah şi organizatorul acestei acţiuni, John Quigley, au stat într-un nuc bătrân din acest parc. Cântăreaţa de muzică folk Joan Baez şi activista ecologistă Julia "Butterfly" Hill au protestat şi ele, cu rândul, în acelaşi copac, ultimele două nefiind prezente în zonă în momentul evacuării parcului de către poliţie.

Daryl Hannah, în vârstă de 50 de ani, a debutat în cinematografie în anul 1978 şi a obţinut destul de repede roluri într-o serie de pelicule hollywoodiene cu succes de casă, precum "Vânătorul de recompense/ Blade Runner" (1982), "Sirena Îndrăgostită/ Splash" (1984), "Wall Street" (1987) şi "Roxanne" (1987). În ultimii ani, Daryl Hannah a avut câteva roluri importante printre care şi cel din franciza "Kill Bill".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici