Data de 21 iunie, declarată Ziua Internaţională pentru Yoga

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat, joi, data de 21 iunie a fiecărui an drept Zi Internaţională pentru Yoga, adoptând o măsură propusă de premierul indian Narendra Modi, care a spus că yoga permite oamenilor "să descopere sensul de unitate cu sinele, lumea şi natura".

442 afișări
Imaginea articolului Data de 21 iunie, declarată Ziua Internaţională pentru Yoga

Data de 21 iunie, declarată Ziua Internaţională pentru Yoga (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Adunarea Generală a ONU, compusă din 193 de membri, a aprobat prin consens o rezoluţie care stabileşte o zi pentru celebrarea acestei practici antice, măsură cerută de Narendra Modi în septembrie, în timpul discursului său inaugural în faţa organizaţiei mondiale.

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a declarat că Ziua Internaţională pentru Yoga va aduce în atenţie beneficiile holistice ale acestei practici.

"Yoga poate ajuta la rezistenţa în faţa maladiilor care nu pot fi comunicate. Yoga poate aduce laolaltă comunităţile, într-o manieră incluzivă care generează respect. Yoga este un sport care poate contribui la dezvoltare şi la linişte. Yoga poate chiar să ajute oamenii în situaţii de urgenţă, pentru a găsi un mod de a scăpa de stres", a spus Ban Ki-moon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici