Declaraţie surprinzătoare a lui Michael Douglas: Care a fost adevărata cauză a apariţiei cancerului la gât

Deşi în 2011, actorul american Michael Douglas, diagnosticat cu cancer la gât în 2010, a declarat că fumatul, consumul abuziv de alcool şi stresul au fost factorii care au cauzat apariţia tumorii canceroase, acum, actorul în vârstă de 68 de ani, recunoaşte că motivul declanşării bolii a fost altul.

14519 afișări
Imaginea articolului Declaraţie surprinzătoare a lui Michael Douglas: Care a fost adevărata cauză a apariţiei cancerului la gât

Michael Douglas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu publicat de cotidianul The Guardian, actorul american recunoaşte că tumoarea a fost cauzată de o boală transmisibilă pe cale sexuală.

"Fără să intru în detalii, acest tip de cancer este produs de virusul papilloma uman (HPV) şi poate apărea la cei care practică sexul oral. Am crezut iniţial că grijile pe care mi le făceam din cauza încarcerării fiului meu ar fi contribuit la declanşarea cancerului, dar nu este aşa, cancerul a fost cauzat de o boală cu transmitere sexuală", a declarat Michael Douglas.

"Şi, dacă îl luaţi (cancer), sexul oral este totodată cea mai bună metodă pentru a-l trata", a adăugat actorul, al cărui fiu, Cameron, ispăşeşte o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru posesie şi trafic de droguri.

Referitor la perioada în care a fost diagnosticat cu cancer la gât, actorul a mai spus: "A fost greu. Cancerul în faza a IV-a şi procesul de chimioterapie au însemnat mult. Aşa ceva te poate epuiza. Chimioterapia a distrus şi ce era bun în mine. Eram foarte slăbit".

Michael Douglas a anunţat în ianuarie 2011 că a reuşit să învingă cancerul, după ce a urmat o formă agresivă de terapie, în urma căreia a slăbit circa 15 kilograme. El s-a declarat încrezător atunci în privinţa faptului că a învins această boală.

De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas a câştigat două premii Oscar, unul în calitate de producător al filmului "Zbor deasupra unui cuib de cuci", împreună cu Saul Zaentz, în 1976, iar celălalt pentru rolul din filmul "Wall Street".

Michael Douglas a apărut în numeroase lungmetraje, precum "Idilă pentru o piatră preţioasă" şi "Wonder Boys", însă rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de poliţie Steve Keller, pe care l-a interpretat în cele 98 de episoade ale serialului de televiziune "Străzile din San Francisco", difuzat de postul ABC între anii 1972 - 1976.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici