Deranjarea unei colonii de bufniţe, interzisă prin lege într-un oraş din Serbia

Deranjarea prin orice mijloace a unei colonii de câteva sute de bufniţe care se adăpostesc în fiecare iarnă în arborii din centrul oraşului Kinkida, din nord-estul Serbiei, este de acum înainte interzisă printr-o lege, iar nerespectarea ei atrage o amendă considerabilă.

310 afișări
Imaginea articolului Deranjarea unei colonii de bufniţe, interzisă prin lege într-un oraş din Serbia

Deranjarea unei colonii de bufniţe, interzisă prin lege într-un oraş din Serbia (Imagine: Shutterstock)

Autorităţile din Kinkida au anunţat vineri că au adoptat o lege care interzice organizarea de manifestări publice, amplasarea unor însemne luminoase în apropiere de arborii în care se adăpostesc aceste păsări, dar şi deranjarea lor prin zgomote sau orice alte mijloace.

Persoanele care încalcă această lege riscă amenzi care pot ajunge până la 10.000 de euro.

Municipalitatea a afişat deja noul text de lege pe panourile amplasate în centrul acestui oraş, care numără 40.000 de locuitori.

Legea a fost adoptată în urma unei iniţiative promovate de Biroul pentru turism din localitate.

Potrivit autorităţilor din Kinkida, aproximativ 700 ciufi de pădure (Asio otus) se adăpostesc în fiecare an în centrul oraşului, din noiembrie până în mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici