Descoperire impresionantă în Botswana. Un diamant de 1.098 de carate ar putea fi al treilea cel mai mare din lume

  • Un diamant despre care se crede că este al treilea cel mai mare găsit vreodată a fost expus în Botswana.
  • Piatra preţioasă de 1.098 de carate a fost prezentată preşedintelui Mokgweetsi Masisi, la două săptămâni după ce firma de diamante, Debswana, a dezgropat-o.
  • Bijuteria uriaşă este cu doar puţin mai mică decât al doilea cel mai mare diamant din lume, care a fost găsit şi în Botswana în 2015.
  • Botswana este cel mai mare producător de diamante din Africa.
7927 afișări
Imaginea articolului Descoperire impresionantă în Botswana. Un diamant de 1.098 de carate ar putea fi al treilea cel mai mare din lume

Descoperire impresionantă în Botswana. Un diamant de 1.098 de carate ar putea fi al treilea cel mai mare din lume

"Acesta este cel mai mare diamant recuperat de Debswana în istoria sa de peste 50 de ani de funcţionare", a declarat Lynette Armstrong, directorul executiv al companiei Debswana Diamond Company, relatează BBC.

Debswana este o întreprindere comună între guvern şi gigantul global din domeniul diamantelor De Beers. Până la 80% din veniturile din vânzări merg în visteria statului prin dividende, redevenţe şi impozite.

Ministrul Mineralelor din Botswana, Lefoko Moagi, a declarat că ultima descoperire nu ar fi putut veni într-un moment mai bun pentru Botswana, după ce pandemia a provocat scăderea vânzărilor de diamante anul trecut.

Cel mai mare diamant descoperit vreodată a fost diamantul Cullinan de 3.106 carate găsit în Africa de Sud în 1905, iar al doilea ca mărime este 1.109 carate Lesedi La Rona găsit în Botswana în 2015.

Diamantul nou descoperit la mina Jwaneng, nu a fost încă numit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici