Din 2021, vei bea whisky Johnnie Walker din sticle din carton. De ce s-a ajuns aici

  • Din 2021, whisky-ul Johnnie Walker va fi vândut în sticle din carton.
  • Compania care deţine brandul se implică activ în protejarea mediului înconjurător.
  • Ambalajul eco-friendly va fi un experiment care va începe în primăvara anului viitor, iar scopul este ca oamenii să arunce ambalajul direct la reciclat după ce au terminat băutura.
2039 afișări
Imaginea articolului Din 2021, vei bea whisky Johnnie Walker din sticle din carton. De ce s-a ajuns aici

Din 2021, vei bea whisky Johnnie Walker din sticle din carton. De ce s-a ajuns aici

Protejarea mediului a devenit o prioritate pentru toate companiile, mai ales de când efectele încălzirii globale sunt tot mai vizibile în lumea întreagă.

Diageo, compania gigant de băuturi care deţine şi brandul Johnnie Walker, a decis că e momentul să pună umărul în lupta pentru protejarea naturii: va vinde whisky în recipiente din carton, relatează BBC.

Sticla din carton din care vei bea whisky Johnnie Walker va avea la bază celuloză şi va fi complet reciclabilă. În acest fel, consumatorii vor putea arunca „sticlele” direct la reciclat.

 

Experimentul „sticla” din carton Johnnie Walker

Perioada de test va începe în primăvara lui 2021, iar dacă te gândeşti că recipientele de whisky Johnnie Walker sunt din sticlă şi nu ar avea cum să afecteze mediul înconjurător, ia în calcul că producţia sticlei înseamnă consum de energie şi emisii de carbon care se răspândesc în aer.

Ca să-şi materialeze proiectul sticlelor din carton, compania va lansa o firmă, Pulpex, care va asigura şi ambalajul eco-friendly pentru produsele Unilever şi PepsiCo.

Interiorul recipientelor va fi pulverizat cu o soluţie protectoare, care nu va afecta deloc gustul sau calitatea băuturii. Soluţia nu face decât să oprească lichidul să se scurgă din cutie.

 

Plasticul, o problemă la nivel global

Foarte multe companii iau măsuri prin care să reducă poluarea şi cantitatea de plastic utilizat în ambalajele produselor. Mai ales că foarte mulţi consumatori s-au informat, au evoluat şi au înţeles efectele nocive ale plasticului asupra naturii.

Compania Diageo, care produce whisky-ul Johnnie Walker, berea neagră Guiness şi vodka Smirnoff, afirmă că plasticul utilizat în confecţionarea ambalajelor este de sub 5%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici