Donaţii de 2,4 milioane de euro la un bal de caritate contra SIDA

Cea de-a 21-a ediţie a Life Ball, o gală de caritate dedicată luptei contra SIDA, organizată sâmbătă seară la Viena, a obţinut donaţii de 2,43 de milioane de euro, au anunţat miercuri organizatorii.

95 afișări
Imaginea articolului Donaţii de 2,4 milioane de euro la un bal de caritate contra SIDA

Donaţii de 2,4 milioane de euro la un bal de caritate contra SIDA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din această sumă, 500.000 de euro vor fi donaţi luptei anti-SIDA din Austria, iar restul banilor vor fi folosiţi pentru a finanţa programele anti-SIDA din străinătate.

Iniţiativele fundaţiei fostului preşedintele american Bill Clinton, CHAI, din Uganda şi Zambia, care încearcă să stopeze transmiterea HIV de la mamă la copil, vor primi aproape 700.000 de euro, aceasta fiind cea mai mare sumă donată de organizatorii Life Ball.

Mii de persoane, alături de Bill Clinton şi de alte celebrităţi, au participat, sâmbătă seară, în piaţa din faţa primăriei din Viena la această gală de caritate, la care participanţii au purtat costume extravagante.

Ediţia din 2012 a Life Ball a permis strângerea sumei de 2,1 milioane de euro în beneficiul asociaţiilor de caritate care îi ajută pe bolnavii de SIDA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici