Drama "War Room", pe primul loc în box office-ul nord-american - VIDEO

Drama "War Room", de Alex Kendrick, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american la sfârşitul săptămânii trecute, cu încasări de 9,35 de milioane de dolari, potrivit informaţiilor furnizate de boxofficemojo.com.

274 afișări
Imaginea articolului Drama "War Room", pe primul loc în box office-ul nord-american - VIDEO

Drama "War Room", pe primul loc în box office-ul nord-american - VIDEO (Foto: Captura Video)

"War Room", un film de factură religioasă, debutase pe locul al doilea în box office-ul nord-american, în săptămâna anterioară. Această peliculă, produsă cu un buget redus - 3 milioane de dolari -, spune povestea unei bogate familii afro-americane, ce îşi găseşte forţa de a rezolva problemele cu ajutorul bătrânei lor vecine, care îi învaţă virtuţile "war room"-ului ei - o cameră specială în care se roagă.

Filmul biografic "Straight Outta Compton" a coborât pe poziţia a doua în box office-ul nord-american, cu încasări de 8,85 de milioane de dolari de vineri până duminică. "Straight Outta Compton", în regia lui F. Gary Gray, cu Paul Giamatti, prezintă debutul din 1986 al grupului de rapperi N.W.A. din Compton, o periferie a oraşului Los Angeles. Înfiinţat de Eazy-E, acest grup de gangsta-rap i-a inclus pe Dr. Dre, DJ Yella şi, ceva mai târziu, pe Ice Cube.

Pe 30 ianuarie anul acesta, în timpul filmărilor pentru un trailer al acestui lungmetraj, a avut loc o dispută în care a fost implicat rapperul Marion "Suge" Knight. Acesta a fost acuzat de crimă, tentativă de crimă şi fugă de la locul accidentului, după ce a lovit cu automobilul două persoane, iar una dintre ele a decedat.

Premiera "A Walk in the Woods", de Ken Kwapis, cu Emma Thompson, Robert Redford şi Nick Nolte, s-a situat pe locul al treilea, cu încasări de 8,4 milioane de dolari. Filmul prezintă povestea lui Bill Bryson, care, după două decenii petrecute în Marea Britanie, se întoarce în SUA, unde decide că cea mai bună modalitate de a se reconecta cu regiunea lui natală este de a face ocălătorie prin Apalaşi alături de un vechi prieten.

Filmul "Misiune: Imposibilă. Naţiunea secretă/ Mission: Impossible - Rogue Nation", cu Tom Cruise în rolul principal, a coborât o poziţie, până pe locul al patrulea, cu încasări de 7,15 milioane de dolari. În cel de-al cincilea film din franciza de acţiune "Misiune: Imposibilă", regizat de Christopher McQuarrie, agentul Ethan Hunt trebuie să lupte împotriva Sindicatului, o puternică organizaţie criminală.

Pe poziţia a cincea în box office-ul nord-american s-a situat o altă premieră, "Transportatorul: Moştenirea/ The Transporter Refueled", de Camille Delamarre, cu Ed Skrein în rolul principal, care a avut încasări de 7,13 milioane de dolari. Frank Martin este transportatorul cu cea mai înaltă calificare pe care banii îl pot cumpăra. Mizele sunt mai mari şi tehnologia mai performantă, dar se aplică aceleaşi trei reguli simple: nu schimba niciodată afacerea, nu cere nume şi nu deschide pachetul. Când Frank este angajat de vicleana femeie fatală Anna şi cele trei aghiotante uimitoare ale sale, el descoperă repede că a fost păcălit. Anna şi acolitele sale i-au răpit tatăl (Ray Stevenson) ca să-l constrângă pe Frank să le ajute să doboare un grup nemilos de traficanţi de persoane din Rusia. Mânat de răzbunare, el va încălca toate regulile şi nu se va da în lături de la nimic pentru a-şi salva tatăl în această cursă plină de acţiune de pe Riviera Franceză, potrivit cinemagia.ro.

"No Escape", un film de acţiune, cu Owen Wilson, Michelle Monaghan şi Pierce Brosnan în rolurile principale, s-a situat pe locul al şaselea, cu încasări de 5,44 milioane de dolari de vineri până duminică. În noua lor casă de peste ocean, o familie americană se trezeşte prinsă în mijlocul unei lovituri de stat şi caută frenetic scăparea dintr-un mediu în care străinii sunt imediat executaţi.

"Agentul de la U.N.C.L.E./ The Man from U.N.C.L.E.", cel mai recent film al regizorului Guy Ritchie, a pierdut un loc şi a coborât pe poziţia a şaptea, cu încasări de 3,44 de milioane de dolari. Cu Armie Hammer, Hugh Grant, Henry Cavill şi Alicia Vikander, filmul este inspirat din popularul serial difuzat în 1960, a cărui acţiune este plasată în plin Război Rece, având în prim-plan rivalitatea dintre doi agenţi de top ai CIA şi KGB, care sunt nevoiţi să lase deoparte vechile conflicte şi să facă echipă pentru a opri o organizaţie criminală internaţională, potrivit cinemagia.ro.

Poziţia a opta în box office-ul nord-american este ocupată de o altă premieră, animaţia "Un gallo con muchos huevos", în regia lui Gabriel Riva Palacio Alatriste, care a avut încasări de 3,4 milioane de dolari de vineri până duminică.

Filmul horror "Sinister 2", regizat de Ciarán Foy, a coborât de pe locul al cincilea pe al nouălea în box office-ul nord-american, cu încasări de 3,37 milioane de dolari de vineri până duminică. "Sinister 2" este urmarea înspăimântătoare a horror-ului "Sinister" din 2012. După evenimentele şocante din Sinister, Bughuul, spiritul răului, continuă să se răspândească cu o viteză uluitoare. Noua povestire redă o cursă teribilă împotriva cronometrului pentru a salva o familie de nebunia şi crima aduse de Bughuul şi locotenenţii săi, copiii-fantomă, precizează cinemagia.ro.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele din America de Nord la sfârşitul săptămânii trecute este completat de filmul de animaţie "Întors pe dos/ Inside Out", de Pete Docter şi Ronaldo Del Carmen, care a avut încasări de 3,14 milioane de dolari. Potrivit site-ului cinemagia.ro, filmul spune povestea lui Riley, o fetiţă veselă şi lipsită de griji, a cărei viaţă este dată peste cap atunci când trebuie să îşi ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emoţiile ei preiau iniţiativa, spre nemulţumirea părinţilor ei, complet depăşiţi de situaţia fetiţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici