Duoul 2Cellos va concerta pentru a doua oară în România, pe 6 decembrie - VIDEO

Duoul de violoncelişti 2Cellos, format din Stjepan Hauser şi Luka Šulić, va reveni în România pe 6 decembrie, când va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti, informează organizatorii evenimentului, Phoenix Entertainment.

202 afișări
Imaginea articolului Duoul 2Cellos va concerta pentru a doua oară în România, pe 6 decembrie - VIDEO

Duoul 2Cellos va concerta pentru a doua oară în România, pe 6 decembrie (Imagine: Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

Duoul de violoncelişti 2Cellos a concertat în premieră în România, la Sala Palatului din Bucureşti, pe 8 decembrie 2014, când le-a oferit fanilor români şansa de a asculta hituri clasice ale muzicii rock, interpretate într-o manieră inedită.

Alături de toboşarul Dušan Kranjc, cei doi muzicieni, care au dat dovadă de o virtuozitate extraordinară, remarcată la nivel internaţional, vor dezvălui din nou românilor forţa violoncelului şi le vor arăta că Johannes Brahms, Elton John, Steve Vai şi Iron Maiden au multe elemente în comun, contrar aparenţelor.

Biletele pentru concert sunt disponibile la preţurile cuprinse între 110 de lei şi 300 de lei, în reţeaua Eventim - magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti, precum şi online, pe www.eventim.ro.

Stjepan Hauser şi Luka Šulić au făcut înconjurul planetei după ce coverul lor "Smooth Criminal" (Michael Jackson) a devenit un hit pe platforma YouTube, adunând peste 3 milioane de vizualizări în mai puţin de două săptămâni şi peste 10 milioane ulterior. Succesul pe care l-au avut le-a adus în cele din urmă un contract cu casa de discuri Sony Masterworks şi un turneu alături de Elton John.

Foarte repede, talentul şi stilul eclectic al celor doi i-au atras atenţia producătorului Bob Ezrin, care s-a ocupat de muzicieni precum Pink Floyd, Alice Cooper şi Kiss.

Trupa are trei albume, "2Cellos" (2011), "In2ition" (2013) şi "Celloverse" (2015). Primul a câştigat titlul de cel mai bun album internaţional şi s-a clasat pe locul întâi în topul de muzică clasică Billboard US, iar al doilea, bogat în colaborări cu artişti precum Elton John, Steve Vai şi Lang Lang, s-a bucurat de critici pozitive. Noul material discografic al duoului croat este promovat printr-un turneu mondial, din Australia până în Statele Unite ale Americii.

Ceea ce îi face pe cei doi să fie apreciaţi este faptul că îmbină stilul clasic cu cel contemporan şi au grijă întotdeauna să insereze elemente-surpriză, dându-le unor piese precum "Thunderstruck" (AC/DC), "VooDoo People" (The Prodigy) şi "Welcome to the Jungle" (Guns'n Roses) o turnură total neaşteptată. Amândoi excelează în mânuirea arcuşului şi au o tehnică atât de avansată încât devin dificil de urmărit. De asemenea, pentru a crea un sunet plin, violonceliştii folosesc frecvent efecte de distorsionare şi delay, un lucru neconvenţional în muzica clasică, dar foarte întâlnit în genul rock.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici