Ediţia a zecea a Jocurilor Homosexualilor va avea loc la Paris, în 2018

Federaţia Internaţională a Jocurilor Homosexualilor a decis, luni, la Cleveland, ca oraşul Paris să fie gazda celei de-a zecea ediţii a întrecerilor, în dauna capitalei Angliei, Londra, şi a oraşului irlandez Limerick.

145 afișări
Imaginea articolului Ediţia a zecea a Jocurilor Homosexualilor va avea loc la Paris, în 2018

Ediţia a zecea a Jocurilor Homosexualilor va avea loc la Paris, în 2018 (Imagine: Lucian Muntean/Arhiva Mediafax Foto)

Parisul a mai candidat la organizarea Jocurilor Homosexualilor din 2010, ediţie atribuită în cele din urmă oraşului german Koln.

Capitala Franţei a fost reprezentată la Cleveland de ministrul Sportului, Valerie Fourneyron, de fosta scrimeră Laura Flessel şi de alte oficialităţi ale oraşului. "Este o victorie aşteptată şi meritată. Parisul şi Franţa va oferi o mare deschidere pentru toată lumea şi va exclude orice fel de discriminare", a declarat Fourneyron.

Jocurile Homosexualilor au fost fondate în 1982, la iniţiativa decatlonistului american Tom Waddell. Ediţia din 2018 se va desfăşura în perioada 4-12 august. Ceremonia de deschidere va avea loc pe Stadionul Jean Bouin, iar cea de închidere pe arena Villette.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici