Elton John: Papa Francisc este "minunat". Iisus ar fi susţinut căsătoriile gay

Elton John, una dintre cele mai proeminente celebrităţi gay din lume, a declarat într-un interviu difuzat duminică pe postul TV Sky News, că papa Francisc este minunat şi că este de părere că, dacă ar fi trăit în prezent, Iisus ar fi susţinut ideea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

299 afișări
Imaginea articolului Elton John: Papa Francisc este "minunat". Iisus ar fi susţinut căsătoriile gay

Elton John (Imagine: Bogdan Maran / Mediafax Foto)

"Noul papă este minunat. Sunt atât de entuziasmat de umanitatea sa, de modul în care se concentrează asupra unei credinţe întemeiate pe modestie", a spus Elton John, un cântăreţ implicat activ în apărarea drepturilor minorităţilor sexuale, citat de AFP.

"El (papa, n.r.) aduce lucrurile la esenţă, afirmând că totul este pur şi simplu o problemă ce ţine de iubire, de aducere a oamenilor împreună, fără excepţie", a spus cântăreţul britanic, adăugând că "biserica (anglicană, n.r.) din Anglia trebuie, de asemenea, să încurajeze acest lucru".

De asemenea, cântăreţul s-a pronunţat în favoarea posibilităţii căsătoriei clericilor de acelaşi sex, dar şi împotriva celibatului preoţilor catolici.

"Ierarhia bisericii, tradiţionaliştii sunt probabil scandalizaţi, însă vremurile s-au schimbat. Dacă Iisus ar fi trăit în zilele noastre, nu îmi pot închipui că (...) acest mare om ar fi spus că acest lucru (căsătoriile între persoane de acelaşi sex, n.r.) nu se poate produce", a spus Elton John.

Totodată, cântăreţul pop a declarat că situaţia minorităţilor sexuale a cunoscut "un regres în ultimele 18 luni" în anumite zone ale lumii şi că va încerca să se întâlnească în noiembrie cu Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

"Voi încerca să discut cu el. Singurul mod de a ajunge la o soluţie este de a sta de vorbă cu oamenii", a precizat cântăreţul, care a denunţat, în timpul concertelor susţinute la Moscova în decembrie 2013, legislaţia rusă care pedepseşte "propaganda" homosexuală.

Artistul britanic Elton John locuieşte cu partenerul său de viaţă, David Furnish, într-o uniune civilă, din 2005, şi au împreună doi copii, Zachary şi Elijah, născuţi de o mamă surogat.

Elton John a militat pentru drepturile persoanelor gay în Marea Britanie, dar şi în Ucraina, ţară care i-a refuzat dreptul, în 2009, de a adopta un copil, din cauza vârstei şi a stării sale civile.

Într-o carieră de aproape cinci decenii, Elton John a reuşit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea şi a avut peste 50 de hituri în TOP 40, devenind unul dintre cei mai de succes cântăreţi ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii în anii '70, cu şapte albume consecutive pe locul întâi în topurile din în Statele Unite şi şase single-uri Nr. 1. Succesul său a avut un impact puternic în muzica pop şi a condus la creşterea popularităţii pianului în rock'n'roll.

El continuă să fie un simbol al vieţii publice şi a fost foarte implicat în lupta anti-SIDA, după sfârşitul anilor '80. A intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 şi a fost numit cavaler al Ordinului britanic în 1998.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici