Emeli Sande, recompensată cu două trofee la gala Ivor Novello Awards 2013

Cântăreaţa şi compozitoarea scoţiană Emeli Sande a fost recompensată cu două trofee la cea de-a 58-a ediţie a galei Ivor Novello Awards, care a avut loc joi seară, la Grosvenor Hotel din Londra.

121 afișări
Imaginea articolului Emeli Sande, recompensată cu două trofee la gala Ivor Novello Awards 2013

Emeli Sande (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Emeli Sande s-a impus la categoria "cel mai bun cântec" cu piesa "Next To Me", iar acelaşi single a fost desemnat câştigător la categoria "cântecul cu cele mai multe difuzări", informează bbc.co.uk.

Printre ceilalţi câştigători ai galei de joi seară s-au aflat Noel Gallagher, Marc Almond, Justin Hayward şi Randy Newman.

Premiile Ivor Novello, care celebrează calitatea versurilor şi a compoziţiei muzicale, sunt votate de compozitori şi textieri profesionişti.

Emeli Sande, care nu a fost prezentă la ceremonie pentru a-şi primi cele două trofee, a devenit foarte cunoscută după ce a cântat atât la ceremonia de deschidere, cât şi la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra 2012.

Luna trecută, albumul ei "Our Version of Events" a doborât recordul stabilit de trupa The Beatles pentru numărul de săptămâni petrecute consecutiv în Top 10 din Marea Britanie de un album de debut.

DJ-ul Calvin Harris a fost desemnat câştigător la categoria "compozitorul anului". Acest DJ şi producător muzical a făcut istorie în topurile muzicale luna trecută, devenind primul artist din lume care a avut opt piese ajunse în Top 10 şi care proveneau de pe un singur album de studio ("18 Months").

Noel Gallagher, fostul membru al trupei Oasis, s-a impus la categoria "cea mai bună colecţie de cântece", iar la categoria "cel mai bun cântec contemporan" a fost desemnat câştigător single-ul "Pelican" al trupei The Maccabees.

Alt J a triumfat la categoria "cel mai bun album" cu materialul discografic "An Awesome Wave".

Marc Almond, care a devenit celebru cu grupul Soft Cell înainte de a urma o carieră solo, a primit Inspiration Award.

Justin Hayward, starul grupului Moody Blues, a fost recompensat cu premiul pentru realizări extraordinare în carieră, iar cântăreţul şi compozitorul american Randy Newman - printre ale cărui coloane sonore pe care le-a compus se numără şi cea a filmului "Povestea jucăriilor" - s-a impus la categoria "cel mai bun artist internaţional".

Premiile Ivor Novello sunt decernate anual de Academia britanică a compozitorilor şi textierilor (British Academy of Songwriters, Composers and Authors - BASCA). Premiile Ivor Novello, unele dintre cele mai prestigioase distincţii ale industriei muzicale britanice, premiază artiştii britanici mai degrabă pentru calitatea compoziţiilor lor decât pentru succesul lor comercial.

A 58-a gală a Ivor Novello Awards a avut loc la Grosvenor House Hotel din Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici