Emma Thompson REFUZĂ să lucreze cu fostul director de creaţie al Disney. Care este motivul

Actriţa britanică Emma Thompson a anunţat că se retrage din distribuţia unui film de animaţie produs de studiourile americane Skydance, după ce compania l-a numit ca director pe John Lasseter, fost şef de creaţie la Disney, acuzat de hărţuire sexuală, potrivit Le Figaro.

1200 afișări
Imaginea articolului Emma Thompson REFUZĂ să lucreze cu fostul director de creaţie al Disney. Care este motivul

Emma Thompson REFUZĂ să lucreze cu fostul director de creaţie al Disney. Care este motivul

Vedeta recompensată cu două premii Oscar urma să îşi împrumute vocea pentru un personaj din lungmetrajul de animaţie "Luck", însă s-a retras, explicând că nu poate lucra cu John Lasseter, fost director artistic al Disney Animation, acuzat de hărţuire sexuală.

John Lasseter, cofondator al companiei Pixar, creatorul unor filme de succes precum "Toy Story", "Frozen" şi "Finding Nemo", care au generat încasări de miliarde de dolari, a părăsit compania Disney, unde lucra din 2006, la finalul lui 2018, după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală. John Lasseter şi-a prezentat public scuzele, recunoscând că "a eşuat" în încercarea de a insufla o cultură "a încrederii şi respectului" în rândul angajaţilor.

La începutul lunii ianuarie, Lasseter, în vârstă de 62 de ani, recompensat cu un premiu Oscar pentru "Toy Story", în 1995, a fost numit la conducerea studiourilor de animaţie Skydance.

Emma Thompson nu numai că s-a retras din proiectul cinematografic, dar a trimis conducerii Skydance o scrisoare prin care protestează faţă de decizia de cooptare a lui Lasseter, textul fiind remis şi publicaţiei Los Angeles Times.

"Consider ciudat faptul că dumneavoastră şi compania dumneavoastră v-aţi gândit să angajaţi pe cineva cu un trecut deplorabil ca cel al domnului Lasseter, având în vedere climatul actual", a scris actriţa în vârstă de 59 de ani.

"Dacă un bărbat a hărţuit femei timp de decenii, de ce ar vrea o femeie să lucreze cu el, dacă singura modalitate de a-l împiedica să o atingă ar fi că acest lucru este stipulat în contract", a mai scris Emma Thompson.

Emma Thompson a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 1993, pentru rolul din "Întoarcere la Howard's End", şi Oscarul pentru cel mai bun scenariu, pentru adaptarea cinematografică a romanului "Raţiune şi simţire" de Jane Austen. Thompson este printre puţinii actori care au fost nominalizaţi la Oscar pentru un rol principal şi un rol secundar, în acelaşi an - 1994 -, pentru două producţii diferite. În cazul Emmei Thompson este vorba despre rolul principal din "Rămăşiţele zilei" şi rolul secundar din "În numele tatălui".

Actriţa britanică a fost recompensată şi cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood, în august 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici