Eroina din "Tigru şi dragon" a dat în judecată un ziar care a acuzat-o că a practicat prostituţia

Actriţa Zhang Ziyi, o vedetă a cinematografiei chineze, a dat în judecată cotidianul Apple Daily, publicaţia cu cel mai mare tiraj din Hong Kong, care a afirmat recent că artista a practicat prostituţia, întreţinând contra cost raporturi sexuale cu înalţi oficiali chinezi.

380 afișări
Imaginea articolului Eroina din "Tigru şi dragon" a dat în judecată un ziar care a acuzat-o că a practicat prostituţia

Eroina din "Tigru şi dragon" a dat în judecată un ziar care a acuzat-o că a practicat prostituţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În plângerea depusă luni la Înalta Curte din Hong Kong, eroina din "Tigru şi dragon" susţine că articolele publicate în acest ziar de scandal sunt "profund defăimătoare" şi "eronate".

În ediţia sa din 29 mai, Apple Daily afirma că Zhang Ziyi este "o prostituată" care a întreţinut raporturi sexuale, contra cost, cu Bo Xilai, un fost înalt demnitar chinez căzut în digraţie în această primăvară, dar şi cu asociatul acestuia, Xu Ming.

Tabloidul a adăugat că actriţa în vârstă de 33 de ani a întreţinut raporturi sexuale şi cu alţi politicieni de rang înalt şi cu "persoane foarte bogate", acumulând cu ajutorul acestor relaţii ilicite o avere de 700 de milioane de yuani (88 de milioane de euro) în zece ani.

"Acuzata a fost supusă dezaprobării, urii, dispreţului şi batjocurii opiniei publice", se afirmă în plângerea depusă de vedetă, care a solicitat despăgubiri a căror valoare nu a fost precizată.

"Imaginea publică a reclamantei a fost afectată grav şi continuu, fapt care i-a afectat şi va continua să îi afecteze cariera", se afirmă în acelaşi document.

Apple Daily s-a specializat în publicarea de informaţii despre vedetele chineze şi nu ezită să critice adeseori autorităţile comuniste din această ţară.

Cotidianul Apple Daily a retras deja acel articol de pe site-ul său.

Actriţa chineză Zhang Ziyi s-a remarcat în numeroase pelicule bine primite de public şi de criticii de film, precum "Tigru şi dragon" (2000), "Ora de vârf 2" (2001), "Floare de iasomie" (2004), "Memoriile unei Gheişe" (2005), "Ţestoasele Ninja" (2007) şi "Dangerous Liaisons" (2012).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici