EVENIMENTE de Paşte în Bucureşti: Ce puteţi face de sărbători în Capitală

Ateliere de creaţie pentru olărit, încondeiere de ouă şi pictat icoane, concerte, piese de teatru pentru copii, activităţi interactive, expoziţie de iepuri şi plimbări cu ponei se numără printre evenimentele pregătite de municipalitatea bucureşteană pentru sărbătoarea Paştelui.

4835 afișări
Imaginea articolului EVENIMENTE de Paşte în Bucureşti: Ce puteţi face de sărbători în Capitală

EVENIMENTE de Paşte în Bucureşti: Ce puteţi face de sărbători în Capitală (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Primăria Municipiului Bucureşti, prin CreArt - Centrul de creaţie, artă şi tradiţie al Capitalei, organizează în Parcul Cişmigiu, până la 21 aprilie, cea de-a cincea ediţie a evenimentului cultural "Tradiţii şi flori de sărbători", în care sunt incluse şi concertele dedicate sărbătorii Paştelui şi care, în ultimii ani, a devenit "cel mai atractiv eveniment" al acestei perioade, potrivit municipalităţii.

La atelierele de creaţie şi activităţile interactive pot participa atât copiii, cât şi adulţii, în cadrul evenimentului fiind organizate, de asemenea, târguri de produse tradiţionale, dar şi expoziţii de iepuri. Copiii se vor putea plimba cu poneii şi vor putea participa la ateliere de creaţie, în cadrul cărora vor învăţa să încondeieze ouă sau să picteze icoane pe sticlă şi lemn.

Tot pentru ediţia din acest an a târgului, au fost amplasate 48 de căsuţe în care oferă produse peste 50 de expozanţi. Criteriile de selecţie a celor care au dorit să participe au ţinut de calitatea estetică a produselor. Au fost selectaţi participanţi din toate zonele ţării, respectiv Curtea de Argeş, Moreni, Vatra Moldoviţei, Săpânţa, Botiza, Covasna, Buzău, Alexandria, Breaza, Pucioasa, Oradea, Galaţi şi Târgu Mureş.

Comercianţii şi meşterii populari care participă la târg oferă vizitatorilor de la podoabe lucrate manual, la obiecte meşteşugăreşti realizate din ceramică, piatră sau lemn, dar şi ouă încondeiate, decoraţiuni şi produse tradiţionale româneşti.

În afară de ouă, bucureştenii vor putea cumpăra icoane, covoare, tapiserii, ştergare, ceramică de Cucuteni, Horezu şi Corund, podoabe, ţesături, costume populare, jucării din lemn, obiecte din împletituri vegetale, obiecte din lemn, sticlă şi piele realizate manual, decoraţiuni specifice sărbătorilor, cărţi, flori, miere şi produse apicole, ceaiuri, tincturi din plante, magiun, dulceţuri sau palincă, brânzeturi şi mezeluri făcute după reţete tradiţionale.

Vizitatorii târgului vor avea ocazia să participe şi la spectacole de muzică şi teatru în aer liber.

Astfel, sâmbătă, între orele 15.00 şi 17.00, ei se vor putea întâlni cu artişti animatori pe picioroange sau vor putea asista la spectacolul actorilor de pantomină intitulat "Call to action".

Pe scena Foişor, programul artistic va începe la ora 17.00, cu actorii trupei Zurli, care vor pune în scenă "Povestea iepuraşilor", iar de la 18.00 vor concerta artiştii corului Symbol din Bucureşti.

Duminică, bucureştenii vor putea merge, între orele 11.00 şi 20.00, la târgul de Paşte, iar între 15.00 şi 17.00 vor avea ocazia să se întâlnească, din nou, cu artiştii animatori pe picioroange şi cu actorii de pantomimă.

În cea de-a doua zi de Paşte, pe scena Foişor, programul artistic va începe la ora 17.00 cu actorii trupei Zurli, care vor interpreta piesa " Punguţa cu doi bani", iar de la 17.00 vor concerta artiştii fanfarei Angely’s.

Evenimentul are şi o latură caritabilă. Astfel, cei care vor dori să facă donaţii o vor putea face în spaţiul intitulat "Limonada lui Iulian", unde fondurile strânse în urma vânzării de limonadă vor fi oferite secţiei de oncologie pediatrică a Spitalului "Marie Curie" din Capitală.

Şi Primăria Sectorului 4 invită bucureştenii dornici să se relaxexe în zilele de Paşte în parcurile Lumea Copiilor şi Orăşelul Copiilor.

"Favorite în topul preferinţelor bucureştenilor, cele două locaţii oferă, pe lângă modalităţi agreabile de petrecere a timpului liber, nenumărate posibilităţi de practicare a mişcării şi sportului, spaţii de agrement dedicate micuţilor, amenajări peisagistice inedite şi diverse locuri de relaxare", spun reprezentanţii Primăriei Sectorului 4.

Aceştia le reamintesc celor care preferă masa la iarbă verde că Parcul Lumea Copiilor beneficiază de o zonă special destinată picnicului, în care sunt amplasate 70 de grătare, pentru a căror închiriere nu se percepe taxă, fiind necesară doar prezentarea documentelor de identitate. În imediata apropiere a acestora, într-o zonă verde, sunt amplasate chioşcuri în care pot fi servite preparatele gătite pe grătar.

Pentru cei mici sunt pregătite, şi de această dată, zecile de aparate de joacă din Orăşelul Copiilor, iar dacă vremea va fi favorabilă, primăria de sector promite că va funcţiona şi celebrul trenuleţ "în care pot călători, de la mic la mare, toţi cei care simt să aparţină comunităţii locale a Sectorului 4".

În ceea ce priveşte decorarea oraşului, municipalitatea, împreună cu Luxten Lighting Company, au pregătit un iluminat ornamental care să creeze o atmosferă specifică sărbătorii Paştelui.

În Piaţa Universităţii au fost montate peste o sută de figurine specifice, respectiv ouă, iepuraşi şi flori care, pe timpul nopţii, sunt puse în evidenţă de proiectoare ce folosesc tehnologia Led.

De asemenea în Piaţa Charles de Gaulle a fost montat un coş decorativ, format din plase luminoase în care sunt 15 ouă, de diverse culori, respectiv roşu, galben, violet. Toate ornamentele sunt echipate cu proiectoare Led.

Şi în Piaţa Romană au fost montate 15 ouă colorate, precum şi şiruri luminoase formate din 500 de sfere tip Led.

Atât în Piaţa Universităţii, cât şi în Piaţa Charles de Gaulle au fost montate 28 de figurine luminoase reprezentând iepuraşi, ouă şi lumânări.

Reprezentanţii municipalităţii au mai precizat că iluminatul specific acestor sărbători funcţionează în perioada cuprinsă între 17 şi 22 aprilie şi este oferit gratuit de către gestionarul sistemului de iluminat public în Capitală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici