Execuţia unui condamnat la MOARTE a fost suspendată după ce a fost deschis un proces care vizează substanţa letală care urma să fie folosită

Un judecător a oprit executarea unui condamnat la moarte în statul american Nevada, după ce compania care produce substanţa letală care urma să fie utilizată a dat statul în judecată.

34537 afișări
Imaginea articolului Execuţia unui condamnat la MOARTE a fost suspendată după ce a fost deschis un proces care vizează substanţa letală care urma să fie folosită

Execuţia unui condamnat la MOARTE a fost suspendată după ce a fost deschis un proces care vizează substanţa letală

Alvogen, compania care produce substanţa numită midazolam (un sedativ), a dat statul în judecată deoarece nu doreşte ca produsele sale să fie folosite pentru uciderea condamnaţilor la moarte, din raţiuni etice şi care ţin de imagine.

Companiile farmaceutice se opun de 10 ani folosirii produselor lor în astfel de scopuri, dar este doar a doua oară când este deschis un proces împotriva statului, pentru oprirea unei execuţii. În primul caz execuţia nu a fost amânată. 

Judecătorul Elizabeth Gonzalez a suspendat execuţia lui Scott Dozier (foto), acuzat de uciderea a două persoane, în ultimul moment, potrivit NBC News.

Alvogen susţine că substanţa a fost obţinută de închisoarea care urma să îl execute pe Dozier în mod ilegal. Mai mult, „midazolam nu a fost conceput şi aprobat pentru a fi folosit în acest fel (n.e. - pentru execuţii)”, potrivit actelor depuse la dosar.

Execuţia lui Dozier va avea loc mai târziu, după ce judecătorul ia o decizie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici