"Familia Simpson", cenzurat în Germania din cauza dezastrului nuclear din Japonia

Acele episoade din serialul animat de televiziune "Familia Simpson" care tratează subiectul accidentelor nucleare vor fi cenzurate, după dezastrul din Japonia, a anunţat, luni, postul de televiziune Pro7 care difuzează acest serial în Germania.

102 afișări
Imaginea articolului "Familia Simpson", cenzurat în Germania din cauza dezastrului nuclear din Japonia

"Familia Simpson", cenzurat în Germania din cauza dezastrului nuclear din Japonia

"Vom verifica toate episoadele şi nu le vom difuza pe acelea care pot duce la controverse", a declarat Stella Rodger, purtătoarea de cuvânt a postului privat Pro7, care difuzează serialul. "Cu toate acestea, nu vom tăia niciunul dintre episoade", a adăugat ea.

Serialul "Familia Simpson", considerat o satiră la adresa stilului de viaţă american, prezintă aventurile unei familii, condusă de Homer, un personaj total iresponsabil, care lucrează ca agent de securitate într-o centrală nucleară.

În anumite episoade, deşeurile nucleare sunt deversate în curtea unei grădiniţe, conductele de răcire ale reactorului nuclear sunt perforate, iar o serie de şobolani mutanţi încep să emită radiaţii luminoase.

"Bineînţeles că nu vom putea să schimbăm complet conţinutul serialului", a recunoscut Stella Rodger.

Energia nucleară este un capitol extrem de nepopular în Germania. Sâmbătă, aproape 250.000 de persoane, potrivit organizatorilor, au manifestat în mai multe oraşe germane, solicitând renunţarea la această sursă de energie.

La alegerile regionale de duminică a triumfat partidul ecologist al verzilor, iar cancelarul Germaniei, conservatoarea Angela Merkel, a spus că dezastrul electoral al propriul ei partid CDU a fost cauzat de catastrofa nucleară produsă recent la centrala nucleară japoneză de la Fukushima.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici