Familia Simpsons, subiect de curs în facultatea de filosofie. Homer, Aristotel şi Camus în desene

O universitate din Marea Britanie oferă un curs în "filosofia Simpsons", la care se vor preda ideile filosofice din spatele faimoaselor desene animate, informează revista New Musical Express. Cât e Aristotel şi cât e Camus în sânul familiei animate care reflectă absurditatea condiţiei umane?

654 afișări
Imaginea articolului Familia Simpsons, subiect de curs în facultatea de filosofie. Homer, Aristotel şi Camus în desene

Familia Simpsons, subiect de curs în facultatea de filosofie. Homer, Aristotel şi Camus în desene

Daily Record raportează că Universitatea din Glasgow oferă un nou curs numit "D'oh! Familia Simpson te introduce în filosofie", predat de profesorul universitar John Donaldson.

Cursul costă 30 de lire sterline şi o descriere a lecţiilor spune: "The Simpsons este una dintre cele mai mari artefacte culturale ale lumii moderne, în parte pentru că este atât de plin de precepte filosofice." Aristotel, Kant, Marx, Camus, şi idei mulţi alţi mari gânditori sunt reprezentaţi în ceea ce este, fără îndoială cea mai pură şi ludică formă filosofică - desenele animate.

Cursul va explora idei inspirate din filozofia familiei The Simpsons, aşa cum este prezentată de Matt Groening, ajungând până la fundamentul absurdităţii existenţei umane.

Creatorul desenelor, Matt Groening, a fost el însuşi student al facultăţii de filosofie. Personajul Homer Simpson a fost, în parte, numit după Homer poetul grec din antichitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici