Farsa regală: asistenta medicală păcălită a mai avut două tentative de sinucidere

Asistenta medicală care s-a sinucis după ce i s-a făcut o farsă radiofonică, în urma căreia informaţii confidenţiale despre sarcina ducesei Catherine au fost dezvăluite unor jurnalişti, a mai încercat să-şi pună capăt zilelor de două ori şi făcea tratament cu medicamente antidepresive.

366 afișări
Imaginea articolului Farsa regală: asistenta medicală păcălită a mai avut două tentative de sinucidere

Farsa regală: asistenta medicală păcălită a mai avut două tentative de sinucidere

Potrivit cotidianului The Sun, Jacintha Saldanha, în vârstă de 46 de ani, urma un tratament cu antidepresive prescrise de un medic.

Saldanha a fost găsită moartă pe 7 decembrie, într-un apartament din apropierea spitalului King Edward VII. Gestul acesteia a fost pus pe seama faptului că, pe 4 decembrie, a căzut în plasa a doi prezentatori radio australieni, care s-au dat drept regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi prinţul Charles şi au obţinut informaţii confidenţiale despre starea de sănătate a ducesei de Cambridge, Catherine, soţia prinţului William. Ducesa de Cambridge fusese internată cu câteva zile înainte, din cauza unei forme severe de greţuri matinale, provocate de sarcină.

Recent, însă, s-a aflat că Saldanha a mai încercat să se sinucidă în decembrie 2011, cu o supradoză de medicamente, iar apoi a încercat să se arunce de pe o clădire. A fost internată cu diagnosticul de depresie, la Father Muller Medical College Hospital din Mangalore, India, în timp ce se afla în vizită la familia sa.

La peste un an şi jumătate de la somptuoasa căsătorie a lor, prinţul William şi soţia lui Catherine, ambii în vârstă de 30 de ani, au anunţat, la începutul lui decembrie, că aşteaptă primul lor copil, care va ocupa poziţia a treia în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii. Fericitul eveniment a fost însă umbrit de internarea prinţesei Catherine la spitalul King Edward al VII-lea din centrul Londrei, din cauza "hyperemesis gravidarum", o formă severă de greţuri matinale care se manifestă prin ameţeală şi stare de vomă la femeile gravide aflate în primele trei luni de sarcină.

Cei doi prezentatori de la postul radiofonic australian, Mel Greig şi Michael Christian, au organizat o farsă la telefon şi, pretinzând că sunt regina Elizabeth a II-a şi prinţul Charles, au obţinut de la spitalul londonez unde este internată prinţesa Catherine, soţia prinţului William, informaţii confidenţiale despre sănătatea acesteia. Potrivit înregistrării conversaţiei lor, întreruptă de hohote de râs, ce a fost difuzată pe internet, cei doi prezentatori au reuşit să vorbească la telefon, pe 4 decembrie, cu o asistentă de la secţia unde era internată prinţesa britanică.

Reprezentanţii spitalului King Edward al VII-lea au recunoscut ulterior că "o scurtă conversaţie a avut loc cu personalul medical" şi au promis că îşi "vor revizui procedurile în materie de apeluri telefonice".

În acea înregistrare, prezentatoarea Mel Greig poate fi auzită cerând, îngroşându-şi timbrul vocii, centralistei de la spital: "Aş putea, vă rog, să vorbesc cu Kate, nepoata mea?".

"Da, bineînţeles, nu închideţi, doamnă", i-a răspuns centralista. Apelul a fost pus în aşteptare, iar Michael Christian, al doilea jurnalist implicat în farsă, a comentat, nevenindu-i să creadă ce se întâmplă: "Ne vor face legătura? Dacă va merge, asta va fi cea mai uşoară farsă care a fost făcută vreodată!".

O altă asistentă a preluat apelul şi i-a spus "reginei" că prinţesa Kate "doarme şi a petrecut o noapte liniştită".

"Am rehidratat-o, pentru că era foarte deshidratată când a ajuns aici, dar acum este într-o stare stabilă", a adăugat aceasta.

"Bine, atunci mă duc să îi hrănesc pe micuţii mei Corgis (câinii de companie ai suveranei britanice, n.r.)", a spus prezentatoarea australiană, falsa "regină", în timp ce colegul ei imita în spatele ei lătratul unui câine.

"Care este cel mai bun moment când aş putea să vin să o văd", a întrebat la telefon falsa suverană, rugându-l în acelaşi timp, cu voce tare, pe "prinţul Charles", să o conducă la spital.

"Cel mai bine ar fi după ora 09.00, după vizita medicilor", a sugerat asistenta medicală, înainte de a preciza că prinţesa Kate "nu a mai vomitat" de când ea a intrat în tură.

Potrivit corespondentului BBC Peter Hunt, Jacintha Saldanha a fost persoana care a răspuns apelului telefonic al celor doi DJ-i australieni, nu asistenta medicală care a discutat cu aceştia despre starea de sănătate a ducesei Catherine. Jacintha Saldanha a răspuns la acel telefon întrucât era ora 05.30 GMT şi la acea oră centralista nu sosise încă la serviciu.

Potrivit Scotland Yard, o anchetă este în plină desfăşurare. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici