Fenomen rar, observat pe cerul din Sankt Petersburg. "Stâlpii de lumină", un spectacol multicolor care "erupe" în zilele geroase

Locuitorii oraşului rusesc Sankt Petersburg au avut parte de o privelişte extrem de rară şi în acelaşi timp frumoasă. Weekend-ul trecut au putut fi observate pe cer o mulţime de raze de lumină multicolore. Localnicii au distribuit pe reţelele sociale imagini cu fenomenul denumit ,,stâlpi de lumină”.

2397 afișări
Imaginea articolului Fenomen rar, observat pe cerul din Sankt Petersburg. "Stâlpii de lumină", un spectacol multicolor care "erupe" în zilele geroase

Fenomen rar observat pe cerul din Sankt Petersburg

Potrivit Moscow Times, efectul ,,stâlpii de lumină” apare atunci când lumina soarelui, a lunii sau cea a iluminatului stradal sunt reflectate în cristalele de gheaţă din atmosferă.

Lumina se loveşte de cristale, iar apoi este reflectată cu ajutorul unui efect de oglindire. Acest fenomen poate fi observat la răsărit sau la apus. Conform oamenilor de ştiinţă, fenomenul este extrem de rar şi apare atunci când temperatura este foarte scăzută.

În pofida faptului că locuitorii din Sankt Petersburg au trebuit să se confrunte cu frigul pentru a face fotografii, reţelele sociale au fost invadate cu imaginile fenomenului rar.

 

 

 

A post shared by Irina Sichova (@irina.sichova) on

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by 🇷🇺Russian 🇩🇪BMW E39 owner (@nikolai.stepanof) on

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici