Filarmonica de Stat „Transilvania” anulează deschiderea stagiunii 2020/2021 din cauza COVID-19

Filarmonica de Stat „Transilvania” Cluj-Napoca anulează concertul de deschidere a stagiunii 2020/2021, care trebuia să aibă loc vineri, după ce doi angajaţi au fost infectaţi cu COVID.

229 afișări
Imaginea articolului Filarmonica de Stat „Transilvania” anulează deschiderea stagiunii 2020/2021 din cauza COVID-19

Filarmonica de Stat „Transilvania” anulează deschiderea stagiunii 2020/2021 din cauza COVID

Reprezentanţii Filarmonicii de Stat „Transilvania” anunţă că au fost stabilite concerte pentru luna septembrie, dar acestea nu vor mai avea loc.

„Am început optimişti că ne întoarcem acum, la deschiderea stagiunii 2020/2021, în sala de concerte în care, acum 65 de ani, Orchestra Filarmonicii s-a făcut auzită pentru prima oară. Am fost bucuroşi că avem stabilite concerte măcar pe luna septembrie, iar să îţi faci planuri pe o lună în ziua de azi este un gest curajos. Din păcate, anunţăm că deschidem stagiunea 2020/2021 cu o închidere. Sau, altfel, spus, că închidem Concertul de Deschidere a Stagiunii 2020/2021”, au spus reprezentanţii Filarmonicii.

Potrivit acestora, decizia de anulare a deschiderii stagiunii a fost luată după ce doi dintre angajaţii din administraţia Filarmonicii au fost diagnosticaţi cu COVID-19 şi au fost internaţi în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

„Am luat toate măsurile necesare pentru izolarea persoanelor care au intrat în contact cu aceştia şi, de asemenea, pentru dezinfectarea spaţiului de lucru. Sala de concerte se închide iar, pe perioadă nedeterminată, până când vom considera că reunirea publicului în sala de concerte devine mai sigură”, au mai spus reprezentanţii Filarmonicii de Stat „Transilvania”.

Concertul de deschidere a stagiunii 2020/2021 era programat la Colegiul Academic, iar orchestra Filarmonicii, dirijată de Mihnea Ignat, urma să cânte piese de Richard Strauss şi Johannes Brahms.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici