Filme de Adrian Sitaru şi Radu Gabrea, în iulie la ICR Budapesta - VIDEO

Filmele "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" de Adrian Sitaru, "Mănuşi roşii" de Radu Gabrea şi "Bună, ce faci?" de Alexandru Maftei, vor fi proiectate în programul "Film Klub - Filme româneşti de azi", în iulie, la sediul Institutului Cultural Român (ICR) din Budapesta, potrivit unui comunicat.

126 afișări
Imaginea articolului Filme de Adrian Sitaru şi Radu Gabrea, în iulie la ICR Budapesta - VIDEO

Radu Gabrea (Imagine: Ana Poenariu/ Mediafax Foto)

În 2011, la Festivalul de la Locarno, filmul "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii", de Adrian Sitaru, a obţinut premiile pentru regie şi cel mai bun actor în rol principal - Bogdan Dumitrache.

"Cu actori care joacă bine, în mare, cu cadre lungi sau cu filmarea din unghi subiectiv - tehnică pe care Sitaru a aplicat-o şi la «Pescuit sportiv» şi care a devenit o «semnătură» a sa - filmul pare că va avea succes în festivaluri şi că îşi va găsi un public în cinematografe. (...) Personajele pe care Sitaru le pune pe ecran şi comportamentul lor ar putea să se înscrie în portretul-robot al oricărui om de clasă mijlocie din lume. (…) Nimeni nu se îndoieşte de bunele intenţii ale fiecăruia, dar, toate puse la un loc, într-o stare de criză, pot duce la un sentiment de sufocare, în loc să ajute", scria publicaţia americană Screen Daily despre "Din dragoste cu cele mai bune intenţii".

Filmul "Mănuşi roşii", de Radu Gabrea, este o adaptare a bestsellerului cu acelaşi titlu al scriitorului Eginald Schlattner şi prezintă ancheta la care a fost supus tânărul student sas Felix Goldschmidt, victimă a campaniei masive de arestări dezlănţuite de Securitatea română în anii ce au urmat revoluţiei din 1956, din Ungaria. Rolul principal este jucat de Alexandru Mihăescu, în distribuţia peliculei regăsindu-se şi Andi Vasluianu, Udo Schenk, Marcel Iureş, Mircea Rusu, Dan Aştilean, Ion Grosu, Victoria Cociaş şi Ioana Iacob.

Comedia romantică "Bună! Ce faci?", în regia lui Alexandru Maftei, prezintă povestea a doi soţi care, după 20 de ani de căsnicie, nu mai simt nici o atracţie unul faţă de celălalt. Fiecare dintre ei îşi caută iubirea în altă parte şi, după câteva nopţi de chat nebun, amândoi sunt convinşi că şi-au găsit amantul perfect pe net. Atracţia pentru iubitul virtual e tulburată de sentimentul de vinovăţie, însă nici unul nu bănuieşte că partenerul de care s-a îndrăgostit pe internet nu e deloc un necunoscut. Chiar dacă deosebit de libertin în propriile relaţii sexuale, băiatul lor de 17 ani este mai mult decât intrigat când descoperă idila părinţilor lui.

Scenariul, inspirat de o ştire publicată în revista Dilema Veche, îi aparţine Liei Bugnar, muzica originală este compusă de Dragoş Alexandru, iar imaginea este semnată de Radu Aldea. Rolurile celor doi soţi sunt interpretate de Ionel Mihăilescu şi Dana Voicu, iar cel al fiului, de Paul Diaconescu. În roluri secundare apar Ana Popescu, Adrian Păduraru, Antoaneta Cojocaru, Ioan Andrei Ionescu, Ioana Abur, Adriana Trandafir sau Sabrina Iaschevici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici