Filme premiate, între care "Flight", cu Denzel Washington, proiectate în aer liber la TIFF Sibiu

Mai multe filme distinse cu premii internaţionale, între care "Flight", cu Denzel Washington, "Cloud Atlas", regizat de Tom Tykwer, şi "Anna Karenina", cu Keira Knightley şi Jude Law, vor fi proiectate în aer liber, în cadrul TIFF Sibiu, care va avea loc între 19 şi 23 iunie.

140 afișări
Imaginea articolului Filme premiate, între care "Flight", cu Denzel Washington, proiectate în aer liber la TIFF Sibiu

Filme premiate, între care "Flight", cu Denzel Washington, proiectate în aer liber la TIFF Sibiu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania, în cadrul ediţiei din acest an a TIFF Sibiu, vor fi prezentate în aer liber, în Piaţa Mare a oraşului, filme premiate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Unul dintre aceste filme este "Flight", cu Denzel Washington în rolul principal, pelicula fiind nominalizată la două premii Oscar.

De asemenea, ediţia 2013 a TIFF Sibiu va aduce în faţa publicului filmul "Cloud Atlas", în regia lui Tom Tykwer, "blockbuster produs de regizorii lui «The Matrix» şi una dintre adaptările cele mai celebrate ale lui 2012".

"Un alt titlu de Oscar, «Anna Karenina», cu Keira Knightley şi Jude Law în distribuţie, va face deliciul audienţei din Piaţa Mare. Pelicula a câştigat premiul Academiei Americane de Film şi premiul BAFTA pentru costume şi a mai fost nominalizată la Oscar la alte trei categorii. Ecranizarea romanului cu acelaşi nume al scriitorului rus Lev Tolstoi este deţinătoarea a 14 premii internaţionale şi a 30 de nominalizări la diferite alte trofee", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, vor mai fi proiectate la Sibiu capodopera lui Alfred Hitchcock "Păsările", care "împlineşte" 50 de ani, şi "E pericoloso sporgersi", comedia deja clasică a lui Nae Caranfil, ajunsă la a 20-a aniversare.

În afara proiecţiilor care vor avea loc în aer liber, cinefilii se vor delecta cu filme de artă la proiecţiile programate, în timpul zilei, la Teatrul Gong şi Centrul Cultural Habitus.

Ediţia 2013 a TIFF Sibiu se va desfăşura între 19 şi 23 iunie, incluzând concerte, seri tematice, petreceri, dezbateri.

TIFF Sibiu 2013 este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) şi co-finanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a municipiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici