Filmul "Adele: Capitolele 1 şi 2", marele câştigător la premiile Lumière 2014

Lungmetrajul "Adele: Capitolele 1 şi 2", de Abdellatif Kechiche, a fost marele câştigător la ediţia de anul acesta a galei premiilor Lumière, care a avut loc luni seară, la Paris, fiind recompensat cu patru trofee, inclusiv cele pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor.

197 afișări
Imaginea articolului Filmul "Adele: Capitolele 1 şi 2", marele câştigător la premiile Lumière 2014

Filmul "Adele: Capitolele 1 şi 2", marele câştigător la premiile Lumière 2014

Filmul lui Abdellatif Kechiche, premiat cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes anul trecut, a mai primit trofeele Lumière pentru cea mai bună actriţă în rol principal (Lea Seydoux) şi cea mai bună actriţă debutantă (Adele Exarchopoulos), potrivit variety.com. Lea Seydoux a primit premiul atât pentru performanţa din filmul lui Kechiche, cât şi pentru cea din filmul "Grand Central", de Rebecca Zlotowski.

La categoria "cel mai bun film", pe lângă "Adele: Capitolele 1 şi 2", au mai concurat "Grand Central", "Mood Indigo", de Michel Gondry, "Quai d'Orsay", de Bertrand Tavernier, "9 Month Stretch", de Albert Dupontel, şi "Renoir", de Gilles Bourdos.

Premiile Lumière sunt acordate în urma votului jurnaliştilor internaţionali din Paris şi sunt considerate echivalentul francez al trofeelor Globul de Aur.

Totodată, ceremonia de decernare a trofeelor Lumière marchează începutul "sezonului" de premii pentru cinema în Franţa, care va culmina cu gala Cesar, ce va avea loc pe 28 martie.

Lungmetrajul lui Guillaume Gallienne "Les Garçons Et Guillaume, À Table !" a fost celălalt mare câştigător la ediţia de anul acesta a premiilor Lumière, fiind recompensat cu trofeele pentru cel mai bun film de debut şi cel mai bun actor în rol principal (Guillaume Galliene).

De asemenea, Raphael Personnaz a câştigat premiul pentru cel mai bun actor debutant, pentru rolul din satira politică "Quai d'Orsay", Roman Polanski şi David Ives au câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu, pentru "La Venus à la fourrure", "Les Chevaux De Dieu", de Nabil Ayouch, a câştigat premiul Lumière pentru cel mai bun film străin în limba franceză, iar Thomas Hardmeier a primit premiul pentru cea mai bună imagine, cea a filmului "T.S. Spivet", de Jean-Pierre Jeunet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici