Filmul "Birdman", de Alejandro González Iñárritu, va deschide ediţia 2014 a Festivalului de la Veneţia

Lungmetrajul "Birdman", regizat de Alejandro González Iñárritu, care are în distribuţie o serie de actori celebri, precum Michael Keaton, Naomi Watts, Edward Norton şi Emma Stone, va deschide cea de-a 71-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia.

60 afișări
Imaginea articolului Filmul "Birdman", de Alejandro González Iñárritu, va deschide ediţia 2014 a Festivalului de la Veneţia

Alejandro González Iñárritu (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Filmul regizorului mexican, care nu a fost finalizat la timp pentru a fi inclus în selecţia de la Cannes, va fi proiectat pe 27 august în celebrul complex Lido din Veneţia, relatează allocine.fr.

La patru ani după "Beautiful", Alejandro González Iñárritu revine la Veneţia cu o comedie neagră. Acest film prezintă portretul unui fost star al filmelor cu super-eroi, interpretat de Michael Keaton, care încearcă să revină în actualitate şi să aibă din nou succes cu ajutorul unei piese pe Broadway. Din distribuţia peliculei mai fac parte Edward Norton, Emma Stone, Naomi Watts şi Zach Galifianakis.

Potrivit site-ului revistei Variety, acest film, al cărui titlu complet este "Birdman or the Unexpected Virtue of Ignorance", va fi lansat în Statele Unite ale Americii pe 17 octombrie şi pe plan internaţional în prima parte a anului 2015.

Regizorul Alejandro González Iñárritu reprezintă un cineast apreciat la Veneţia, unde a avut succes cu filmul "21 Grams" în 2003, pentru care Sean Penn a câştigat Coppa Volpi pentru cel mai bun actor. De asemenea, regizorul mexican a fost membru al juriului de la Veneţia în anul 2007.

La fel ca anul trecut, când festivalul s-a deschis cu proiecţia filmului "Gravity", regizat tot de un cineast mexican, Alfonso Cuaron, organizatorii au decis să deschidă evenimentul din acest an cu un film cu şanse reale în sezonul Oscarurilor, întrucât Mostra a devenit o veritabilă trambulină de lansare a peliculelor care sunt de regulă premiate în sezonul următor. Spre deosebire de "Gravity", care a fost proiectat la Veneţia în afara competiţiei, filmul "Birdman", regizat de Alejandro González Iñárritu, face parte din competiţia oficială şi va concura pentru marele trofeu al festivalului, Leul de Aur.

Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 27 august - 6 septembrie. Selecţia oficială a festivalului va fi anunţată pe 24 iulie.

Juriul din acest an de la Veneţia va fi prezidat de compozitorul de muzică de film Alexandre Desplat.

Premiile oficiale care vor fi decernate în seara de închidere a Festivalului de la Veneţia, pe 6 septembrie, vor include Leul de Aur - pentru cel mai bun film, Leul de Argint - pentru cel mai bun regizor, marele premiu al juriului, Coppa Volpi pentru cel mai bun actor, Coppa Volpi pentru cea mai bună actriţă, Marcello Mastroianni Award pentru cel mai bun actor debutant, premiul pentru cel mai bun scenariu şi premiul special al juriului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici