Filmul "Căutarea/ The Search", cu Bérénice Bejo, intră în cinematografele din România pe 19 decembrie

Pelicula "Căutarea/ The Search", în regia lui Michel Hazanavicius şi cu Bérénice Bejo şi Annette Bening în distribuţie, va intra în cinematografele din România pe 19 decembrie, potrivit distribuitorului, Independenţa Film.

508 afișări
Imaginea articolului Filmul "Căutarea/ The Search", cu Bérénice Bejo, intră în cinematografele din România pe 19 decembrie

Filmul "Căutarea/ The Search",cu Bérénice Bejo, intră în cinematografele din România pe 19 decembrie

Regizorul francez Michel Hazanavicius, care a fost premiat cu Oscar pentru lungmetrajul "Artistul/ The Artist", unul dintre invitaţii speciali ai ediţiei din acest an a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest (24 - 30 octombrie), a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că şi-a luat o mare responsabilitate atunci când a decis să realizeze "Căutarea/ The Search", o dramă impresionantă despre războiul din Cecenia.

"Am vrut să fac ceva şi, când am avut această oportunitate după Oscar, am profitat de ea, ştiind că nu este un subiect atractiv, având în vedere că pe nimeni nu interesa Cecenia", a spus Hazanavicius.

Pentru cineastul francez, "Căutarea" nu reprezintă un mesaj pentru politicieni şi pentru marile organizaţii care luptă pentru drepturile omului, ci este un film care încearcă să le reamintească oamenilor să nu uite să manifeste compasiune pentru persoanele care trăiesc într-o zonă de conflict.

Pe de altă parte, Hazanavicius a spus că oamenii au nevoie de ficţiune pentru a empatiza, pentru că "ficţiunea îţi permite să mergi mult mai departe în procesul de identificare, pentru că organizezi toate elementele poveştii, documentarul este constrâns de realitate, ceea ce este un paradox".

Lansat în competiţie la Cannes 2014 şi distribuit în România de Independenţa Film, "Căutarea/ The Search" este o dramă impresionantă care urmăreşte destinele a patru personaje în războiul din Cecenia. Bejo are rolul unei activiste pentru drepturile omului care se zbate să atragă atenţia lumii asupra atrocităţilor din acea zonă.

Bérénice Bejo, care este şi soţia lui Michel Hazanavicius, a vizitat România în această toamnă, când a participat la Bucureşti, la proiecţia în premieră a filmului "Căutarea/ The Search" şi la o întâlnire cu publicul, în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest care a avut loc între 24 şi 30 octombrie.

Una dintre cele mai în vogă actriţe ale momentului în Franţa, Bejo are peste 35 de filme în portofoliu şi numeroase premii şi nominalizări. Născută în Argentina, dar stabilită în Franţa, după ce familia ei a fugit din ţară din cauza dictaturii, Bérénice Bejo a crescut într-un mediu de cineaşti, tatăl ei fiind regizor. A intrat în atenţia publicului şi a presei cu partitura din "Cea mai bună speranţă feminină/ Meilleur espoir féminin", în regia lui Gérard Jugnot, pentru care a obţinut o nominalizare la César tocmai pentru categoria "tânără speranţă", în 2000.

A urmat succesul cu "OSS 117: Cairo - Cuibul spionilor/ OSS 117: Le Caire, nid d'espions" (2006), o foarte amuzantă parodie a filmelor cu spioni, văzută de peste două milioane de spectatori numai în Franţa şi proiectată la Bucureşti. A fost prima colaborare a trioului Michel Hazanavicius - Jean Dujardin - Bérénice Bejo.

Recunoaşterea internaţională a venit odată cu "Artistul/ The Artist", filmul mut care a dominat galele de premii din anul 2011 şi care i-a adus nominalizări la Oscar, Globurile de Aur, dar şi premiul BAFTA pentru cea mai bună actriţă în rol secundar. Cu rolul simpaticei Peppy Miller, o starletă de la Hollywood care se adaptează rapid la filmul vorbit, a câştigat şi trofeul César pentru interpretare feminină în rol secundar.

Performanţa ei în "Le Passé", drama iranianului Asghar Farhadi despre o femeie care se confruntă cu propriile alegeri, a fost recompensată cu premiul pentru interpretare la Cannes 2013.

Cu un an înainte, a fost gazda ceremoniilor de deschidere şi închidere ale Festivalului de la Cannes. În acelaşi an, 2012, a primit premiul Romy Schneider, acordat speranţelor feminine din cinema-ul francez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici