Filmul "Historia de la meva mort", câştigătorul Leopardului de Aur 2013, turnat parţial în România

Pelicula catalană "Historia de la meva mort", în regia lui Albert Serra, care a câştigat Leopardul de Aur la cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Locarno, a fost turnată parţial, în 2011, în comuna Viscri din România, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

132 afișări
Imaginea articolului Filmul "Historia de la meva mort", câştigătorul Leopardului de Aur 2013, turnat parţial în România

Filmul "Historia de la meva mort", câştigătorul Leopardului de Aur 2013, turnat parţial în România (Imagine: Shutterstock)

Filmul redă povestea ultimelor zile din viaţa lui Casanova care, împreună cu noul său servitor, pleacă în călătorie într-o tenebroasă regiune din Transilvania a secolului al XVIII-lea. În această aventură, într-o lume frivolă şi mondenă, trăită potrivit principiilor gândirii raţionaliste, Casanova va descoperi o forţă misterioasă, violentă şi romantică, reprezentată de Contele Dracula. Interesant este personajul Contelui, care nu are nimic în comun cu eroul din cartea lui Bram Stoker, ci este un personaj de inspiraţie victoriană.

O mare parte din filmări au fost realizate în comuna Viscri (judeţul Braşov) în vara anului 2011. Distribuţia filmului a fost alcătuită din actori neprofesionişti şi o mare parte din sătenii din Viscri au jucat în lungmetraj, păstrându-se dialogul original în limba română pentru o notă de mister în plus, mărturiseşte regizorul catalan Albert Serra.

Filmul este o coproducţie Spania - Franţa. Elefant Film a asigurat producţia executivă a filmului în România, care a însemnat patru săptămâni de filmări, iar producătorul român Daniel Burlac a fost directorul de producţie al filmului şi producător asociat. De asemenea, Mihnea Mihăilescu a semnat scenografia filmului.

"Historia de la meva mort" a fost selecţionat şi la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto, care va avea loc în perioada 5-15 septembrie.

Filmul va fi distribuit în Romania de către Elefant Film în lunile care urmează.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici